σε

Σεξουαλική παρενόχληση: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ

Σεξουαλική παρενόχληση: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ 9

Σάλος έχει προκληθεί από την καταγγελία φοιτητριών του ΕΚΠΑ ότι καθηγητής τις παρενοχλεί σεξουαλικά και ζητούν την απομάκρυνσή του. Ήδη ο καθηγητής έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από την Πέμπτη.

Την παρέμβασή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπουλου προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Σεξουαλική παρενόχληση: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ 11Σεξουαλική παρενόχληση: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ 12

Óôéãìéüôõðá áðü ôï Åèíéêü Êáðéäéóôñéáêü ÐáíåðéóôÞìéï Áèçíþí,ÄåõôÝñá 13 Ïêôùâñßïõ 2014 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα ο καθηγητής βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο γραφείο του από φοιτήτριες που γέμισαν την πόρτα του με χαρτιά με καταγγελίες-σοκ.

Τι απαντά ο καθηγητής μετά τις καταγγελίες

«Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό», «Στην σχολή στο σπίτι στην γειτονιά στη δουλειά τσακίζουμε το σεξισμό την πατριαρχία και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει» αναφέρουν μερικά από τα σημειώματα και τα τρικάκια, ενώ μια κόλλα Α4 λίγο παραπέρα γράφει: «Γραφείο σεξιστή».

Μιλώντας στο Live News, ο καθηγητής λέει πως όσα του καταλογίζονται τον θίγουν και δεν ισχύουν.

«Θέλω να ακούσω τα πράγματα ως είναι και όχι ως φήμες, δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε κάποια φήμη το τι πιστεύει το φοιτητικό σώμα και το τι πράγματα μπορεί να έχει ας καταγγείλει και ελπίζω αν υπάρχουν επώνυμα τέτοια πράγματα να έχουν καταγγελθεί και το πράγμα να πάρει τον δρόμο του» σημείωσε.

«Δεν έχω λάβει καμία επίσημη γνώση τέτοιων κατηγοριών και δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία φήμη. Μπορώ να σας πω ότι αναμένω το πόρισμα του Πανεπιστημίου σε όσα έχω κληθεί δεν έχει έρθει τίποτα σχετικό με αυτά τα φοβερά πράγματα που ακούγονται» ανέφερε ο ίδιος.

Τι καταγγέλουν οι φοιτήτριες

Οι φοιτήτριες καταγγέλλουν τον καθηγητή τους πως τις παρενοχλεί. Το κίνημα #metoo στο ΕΚΠΑ έχει αναστατώσει την Σύγκλητο και τα παιδιά. Οι φοιτήτριες απαιτούν την απομάκρυνσή του. «Έχει προχωρήσει σε πολλαπλές και κατ΄ εξακολούθηση σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παραβιαστικές συμπεριφορές εις βάρος συμφοιτητριών μας» αναφέρει ο φοιτητικός σύλλογος και απαιτεί την άμεση και οριστική απομάκρυνση του.

Ο καθηγητής θα πουν είχε κάνει τα social media ένα εργαλείο που έκανε τις φοιτήτριες να υποφέρουν και να νιώθουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι φοιτήτριες μάλιστα καταγγέλλουν ότι φοβούνται ακόμα και να πάνε στο μάθημα του. Το θέμα έχει αναστατώσει το ΕΚΠΑ, και ήδη γίνεται ΕΔΕ για το θέμα.

Σεξουαλική παρενόχληση: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ 14Σεξουαλική παρενόχληση: Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ 15

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ζώδια

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου

Κρούσματα σήμερα 04/06: Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών 29

Κρούσματα σήμερα 04/06: Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών