σε

Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid]

Η έντονη και πολύωρη βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ την περιοχή προκάλεσε καταστροφές ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται και σήμερα. Ο Γαλλικός ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει κλείσει το πέρασμα που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο. Λόγω της κατάστασης ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι μεγάλος.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, το τελευταίο αυτοκίνητο κατάφερε να περάσει στις 10:15 χθες το βράδυ. Ωστόσο, αρκετοί οδηγοί φτάνουν στον χώρο και μετά αναζητούν μία εναλλακτική διαδρομή. Σημειώνεται πως, στο σημείο έσπευσαν άμεσα συνεργεία όλων των υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, ώστε να απομακρύνουν φερτά υλικά που εμποδίζουν την ομαλή ροή του Γαλλικού ποταμού.

Δείτε και φωτογραφίες από το σημείο:

Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 7Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 8Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 10Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 11Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 13Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 14Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 16Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 17Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 19Σίνδος κακοκαιρία: Κομμένοι δρόμοι, πλημμύρες και καταστροφές [pics – vid] 20

Σκηνές καταστροφής στον Έβρο – Οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους

Η πυροσβεστική όλο το βράδυ βρισκόταν επί πoδός και έκανε απαντλήσεις υδάτων από κατοικίες ενώ απεγκλώβισε και ανθρώπους από περιοχές που είχαν πλημμυρίσει. Στο μικρό Δέρειο 22 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους. Ο δήμος και το κράτος έχει υποσχεθεί να τους βοηθήσει.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο τον Έβρο και τη Ροδόπη έχουν ως αποτέλεσμα συνολικά 110.000 στρέμματα να έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

«Έχουμε γύρω στα 65.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στον Έβρο και γύρω στα 45.000 πλημμυρισμένα στρέμματα στη Ροδόπη», δήλωσε στο AΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λυκουρέντζος. Ωστόσο οι εκτάσεις που έχουν πάθει ζημιές φέρονται να είναι αρκετά μικρότερες, καθώς, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζονται σε 23.000 στρέμματα (που θα χρειαστεί να αποζημιωθούν).

«Στην περιοχή του Έβρου έχουν πληγεί γύρω στα 15.000 στρέμματα καλλιέργειας σιτηρών, μηδικής καλλιέργειας και κηπευτικών, ενώ δεν αναφέρονται ιδιαίτερες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο του νομού που προφανώς θα υπάρχουν βέβαια αλλά θα είναι περιορισμένες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Σε ό,τι αφορά τη Ροδόπη, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως από τα 45.000 στρέμματα που έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή «οι ζημιές στη χειμερινή καλλιέργεια σιτηρών είναι 8.000 στρέμματα και ανάλογα ακολουθούν η μηδική καλλιέργεια και κάποια λίγα κηπευτικά ενώ έχουμε και γύρω στις 1.500 απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο».

Στις περιοχές βρίσκονται από χθες τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, τα οποία σε συνεργασία με αυτά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να γίνει οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών, με τον κ. Λυκουρέντζο να σημειώνει πως «αύριο και μεθαύριο θα έχουμε μια συνολική εικόνα από τις καταστροφές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αρνητές μάσκας: Χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο εργαζόμενο του Μετρό

Κρούσματα σήμερα 13/1: Πληθαίνουν τα τοπικά αυστηρά lockdown – Τι γίνεται με τα εμβόλια 34

Κρούσματα σήμερα 13/1: Πληθαίνουν τα τοπικά αυστηρά lockdown – Τι γίνεται με τα εμβόλια