σε

Σκληρό lockdown στον δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων στη Βοιωτία με εντολή Χαρδαλιά

Σε σκληρό lockdown μπαίνει από αύριο Τετάρτη (05/01) ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων στη Βοιωτία. Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή βρίσκονται στο «κόκκινο» και μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, επιβλήθηκαν, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν εισηγήσεων του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την Τετάρτη (06/01) στις 06:00 μέχρι την Παρασκευή (15/01) οπότε και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Με βάση τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Κοινότητας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης,, λαμβάνονται έτσι τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19:

Σκληρό lockdown στον δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων στη Βοιωτία με εντολή Χαρδαλιά 5Σκληρό lockdown στον δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων στη Βοιωτία με εντολή Χαρδαλιά 6

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00΄ έως τις 05:00΄απαγόρευση οποιαδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του Δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας. Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 06:00΄ μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Θεοφάνια: Διορθωτική εγκύκλιο ετοιμάζει ο Ιερώνυμος – Πως θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων 20

Θεοφάνια: Διορθωτική εγκύκλιο ετοιμάζει ο Ιερώνυμος – Πως θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων

Βέφα Αλεξιάδου: Πρόσκληση σε γεύμα με 185 πεντανόστιμες συνταγές