σε

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα η Ολυμπιονικής

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα η Ολυμπιονικής 7

Σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 9:00 το πρωί η Σοφία Μπεκατώρου θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών, Νίκου Στεφανάτου, προκειμένου να περιγράψει όλα όσα συνέβησαν 23 χρόνια πριν, όταν υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Οι αποκαλύψεις της για το βιασμό που υπέστη το 1998 ουσιαστικά δεν μπορούν να διερευνηθούν ούτε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, αφού το αδίκημα είναι πλέον παραγεγραμμένο. Ωστόσο, όσα έχει ήδη πει και όσα θα πει δίνουν το έναυσμα για νέες έρευνες σεξουαλικών επιθέσεων και άλλων αδικημάτων τόσο στον αθλητισμό όσο και σε άλλους χώρους. Επίσης, ο εισαγγελέας αναμένεται να τη ρωτήσει και για το εάν έχει στην κατοχή της στοιχεία για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

«Κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή και να μιλήσει από όποιο χώρο κι αν βρίσκεται. Η προσπάθεια με όλους τους αθλητές είναι να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας η χρυσή Ολυμπιονίκης, λίγο μετά τη συνάντησή της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να μιλήσει ανοιχτά για όλα και να δώσει ονόματα στις αρμόδιες αρχές.

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα η Ολυμπιονικής 9Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα η Ολυμπιονικής 10

Με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε από όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς να παρεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά, όταν υπάρχουν έστω και υπόνοιες για τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων και να ενθαρρύνουν τα θύματα να καταγγέλλουν στις αρχές τους υπαιτίους.

Μάλιστα, τονίζει πως θα πρέπει να προστατεύεται το τεκμήριο αθωότητας των εμπλεκομένων έως ότου υπάρξει καταδικαστική απόφαση από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της Σοφίας, μία πρώτη αναφορά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη είχε τεθεί υπ’ όψιν των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Ένα μήνα μετά, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Marie Claire, η Σοφία Μπεκατώρου παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 21 ετών. Στη διαδικτυακή Ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην ανέχεσαι» η αθλήτρια αναφέρθηκε ξανά χωρίς περιστροφές σε όσα βίωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: «Δεν εξετάζουμε άρση της νυχτερινής απαγόρευσης» 24

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: «Δεν εξετάζουμε άρση της νυχτερινής απαγόρευσης»

Πώς θα αφήσουμε το παρελθόν πίσω 26

Πώς θα αφήσουμε το παρελθόν πίσω