σε

Σοφία Μπεκατώρου: Κατέθεσε και για άλλη αθλήτρια που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά

Σοφία Μπεκατώρου: Κατέθεσε και για άλλη αθλήτρια που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά 7

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο όχι μόνο για τη δική της υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και για αντίστοιχο θλιβερό περιστατικό με συναθλήτριά της στην ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, τα στοιχεία που έδωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης φαίνεται ότι μπορεί να αξιοποιθούν ποινικά αφού δεν έχει περάσει ο χρόνος παραγραφής.

Σύμφωνα με ό, τι αναφέρει το ΑΠΕ, περισσότερες από τρεις ώρες κράτησε η διεξοδική κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό δεδομένα που, σε αντίθεση με τη δική της υπόθεση, επιδέχονται ποινικού ελέγχου, καθώς αφορούν πράξη ή πράξεις που ενδέχεται να διαπράχθηκαν εντός του ορίου των 15 ετών που έχει δυνατότητα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας φαίνεται να κατονόμασε την περίπτωση συναθλήτριας της η οποία, σύμφωνα με την πρώτη μάρτυρα της έρευνας, έχει υποστεί σεξουαλική βία. Η ποινικά αξιόποινη πράξη κατά της συναθλήτριας της στην οποία αναφέρθηκε επίσημα η Ολυμπιονίκης, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και είναι ενεργή η δυνατότητα, μετά από καταγγελία τής παθούσας, ενεργοποίησης του εισαγγελέα.

Σοφία Μπεκατώρου: Κατέθεσε και για άλλη αθλήτρια που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά 9Σοφία Μπεκατώρου: Κατέθεσε και για άλλη αθλήτρια που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά 10

Τι θα γίνει στη συνέχεια

Μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, θεωρείται δεδομένο ότι η αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η Ολυμπιονίκης θα κληθεί άμεσα από τον εισαγγελικό λειτουργό σε κατάθεση έτσι ώστε να επιβεβαιώσει την κ. Μπεκατώρου ή ακόμη και αυτή με τη σειρά της να οδηγήσει στον «επόμενο κρίκο της αλυσίδας» βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο.

Πολλοί εκτιμούν ότι ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής θα ανοίξουν στόματα που επί σειρά ετών παρέμεναν σιωπηλά για οδυνηρές πράξεις και ότι το τέλος της έρευνας που ξεκίνησε με την κατάθεση της κ. Μπεκατώρου θα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης για εξηγήσεις πρόσωπα που επί σειρά ετών παρέμεναν στο απυρόβλητο.

Να σημειώσουμε ότι ήδη πολλές αθλήτριες έχουν αναφερθεί σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους χώρους, από τη δημοσιογραφία και την πολιτική μέχρι τις φοιτήτριες του ΑΠΘ, για τις καταγγελίες των οποίων υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ενθαρρυντική και πάλι η εικόνα από τα λύματα 24

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ενθαρρυντική και πάλι η εικόνα από τα λύματα

Δημήτρης Κουφοντίνας: 15 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του 26

Δημήτρης Κουφοντίνας: 15 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του