σε

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονιστική η κατάθεσή της – Τι είπε για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονιστική η κατάθεσή της – Τι είπε για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο 7

Η Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε τον δρόμο σε πολλές γυναίκες με το παράδειγμά της. Μετά την αποκάλυψή της ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, πολλά στόματα έχουν ανοίξει, ενώ η υπόθεση έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, έστω κι αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Η Real News δημοσιεύει αποσπάσματα από την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία στις 13 Νοεμβρίου κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, στο πλαίσιο έρευνας που γινόταν έπειτα από παραγγελία του αθλητικού Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του.

Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο.

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους.
Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και επειδή θα ήθελα να προστατέψω άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω».

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονιστική η κατάθεσή της – Τι είπε για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο 9Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονιστική η κατάθεσή της – Τι είπε για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο 10

Να θυμίσουμε ότι και ο Νίκος Κακλαμανάκης, χρυσός Ολυμπιονίκης επίσης, έχει κάνει μια σειρά καταγγελίες για την «αμαρτωλή» Ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας.

Ανάμεσα σε άλλα, ο σπουδαίος ιστιοπλόος δήλωσε ότι: «Το ‘99 όταν απειλήθηκε η ζωή μου, είχα φθάσει πολύ κοντά με δηλώσεις μου για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και όταν μπήκα στο ‘ψητό’ να καταγγέλλω πράγματα με όνομα και στοιχεία, με πλησίασαν για να πνίξουν την αλήθεια μου απειλώντας τη ζωή μου, άνθρωπος στο στενό κύκλο της Ομοσπονδίας. Θα αποκαλυφθεί άμεσα, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απειληθεί η ζωή μου έχει και πρόσφατα για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, άλλου χαρακτήρα όχι οικονομικής φύσεως, και έγινε συγκεκριμένα το 4/8/2018».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 24

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Θετικός στον κορωνοϊό ο Απόστολος Γκλέτσος 26

Θετικός στον κορωνοϊό ο Απόστολος Γκλέτσος