σε

ΣΟΚ: Ανάγκη ΜΕΘ για ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται με https://liferight.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-19-1.html!

ΣΟΚ: Ανάγκη ΜΕΘ για ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται με https://liferight.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-19-1.html! 5

Επιπλέον, περίπου το 20% -δηλαδή το ένα στα πέντε- από τα παιδιά που θα εισαχθούν σε ΜΕΘ, περίπου το 7% των συνολικών νοσηλευόμενων παιδιατρικών ασθενών με κορονοϊό, θα χρειαστούν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους.

Μολονότι τα περισσότερα παιδιά με https://liferight.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-19-1.html την περνούν ήπια και μόνο περίπου ένα στα δέκα παιδιά και έφηβοι (το 12%) που μολύνονται από τον κορονοϊό θα χρειαστούν νοσηλεία, από όσα παιδιά τελικά εισάγονται στο νοσοκομείο, ένα όχι αμελητέο ποσοστό μπορεί να εμφανίσει βαριά https://liferight.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-19-1.html.

«Μερικά παιδιά αναπτύσσουν σοβαρή νόσο που οδηγεί σε νοσηλεία, διασωλήνωση και θάνατο», τόνισαν οι ερευνητές του CDC, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open». Το 2020 περισσότερα από δύο εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ, από τα συνολικά περίπου 30 εκατομμύρια, αφορούσαν παιδιά, σύμφωνα με το CDC.

Γενικά:

  • Το 54% των παιδιατρικών ασθενών με https://liferight.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-19-1.html στις ΗΠΑ και το 58% όσων χρειαστούν μηχανική υποστήριξη αναπνοής είναι αγόρια.
  • Τα παιδιά και οι έφηβοι με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν βαριάς μορφής https://liferight.gr/wp-content/uploads/2021/04/covid-19-1.html, σε σχέση με συνομήλικούς τους χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
  • Επίσης, τα παιδιά 2 έως 11 ετών είναι 53% πιθανότερο να νοσήσουν βαριά από τον κορονοϊό, σε σχέση με τους εφήβους 12 έως 18 ετών.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός και σχολεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και καθηγητές για την μακρά COVID στους μαθητές

iatropedia.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Το Πάσχα επισπεύδει τις πληρωμές των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ 19

Το Πάσχα επισπεύδει τις πληρωμές των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Κορωνοϊός μετάδοση

Κορωνοϊός: Χωρίς συμπτώματα ο ένας στους δύο φορείς – Τι πρέπει να μας υποψιάσει