σε

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά αλλά με νέο ωράριο – Δείτε πώς λειτουργούν το Σάββατο

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά αλλά με νέο ωράριο – Δείτε πώς λειτουργούν το Σάββατο 7

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Όσο αφορά στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα περιλαμβανομένων και των νέων δεικτών, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην κινητικότητα και τους δείκτες που καθορίζουν την εξέλιξη της πανδημίας αποφασίστηκαν μερικά νέα μέτρα από το πρωί του Σαββάτου ως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά αλλά με νέο ωράριο – Δείτε πώς λειτουργούν το Σάββατο 9Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά αλλά με νέο ωράριο – Δείτε πώς λειτουργούν το Σάββατο 10

Οι ώρες λειτουργίες για τα σούπερ μάρκετ

Αναφορικά με τα σούπερ μάρκετ, ειδικότερα, το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά ενώ θα λειτουργούν και τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο. Το ωράριό τους είναι από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα. Και όπως τονίστηκε, η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές, θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο πάντως.

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα σούπερ για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει. Δηλαδή συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις. Οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 για «μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή να μετακινηθούν με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά αλλά με νέο ωράριο – Δείτε πώς λειτουργούν το Σάββατο 12Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά αλλά με νέο ωράριο – Δείτε πώς λειτουργούν το Σάββατο 13

Όσο για τα άλλα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Κάθε Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι τις 18.00 το απόγευμα. Συγκεκριμένα η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 18.00 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 05.00 το πρωί.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
  • Το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 07.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Γέννα στην Κηφισίας: Γυναίκα γέννησε μέσα στο αυτοκίνητό της 27

Γέννα στην Κηφισίας: Γυναίκα γέννησε μέσα στο αυτοκίνητό της

Τουρισμός Ελλάδα: Πώς προετοιμάζονται τα νησιά για το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας – Ο ρόλος του Ισραήλ 29

Τουρισμός Ελλάδα: Πώς προετοιμάζονται τα νησιά για το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας – Ο ρόλος του Ισραήλ