σε

Σούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα

Σούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα 5

Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τρίτη του Πάσχα αφού έχουν μεταφερθεί οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά. Να θυμίσουμε ότι χθες άνοιξαν μετά από ένα εξάμηνο τα καφέ και τα εστιατόρια με τον κόσμο να τα επισκέπτεται και το πρωί και το βράδυ αφού ήθελε να ξεσκάσει από τα περιοριστικά μέτρα.

Να σημειώσουμε ότι τα σούπερ μάρκετ ήταν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα (2-3/5). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας στα μέσα Απριλίου: «Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατίθεται για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021».

Οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις προς το κοινό, με τις οποίες ενημερώνουν ότι ανοίγουν ξανά την Τετάρτη 5 Μαΐου. Όσοι θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα τροφίμων εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση να στείλουν μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033 για τις αγορές τους.

Η αλλαγή που υπάρχει είναι ότι η μετακίνηση για σούπερ μάρκετ μπορεί να γίνει και εκτός δήμου. Να σημειώσουμε ότι σε ισχύ βρίσκεται και σήμερα, εξάλλου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα.

Σούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν μετά το ΠάσχαΣούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα

Σούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα

Τροποποιήσεις θα υπάρχουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία επειδή συνέπεσε με το Μεγάλο Σάββατο και μεταφέρθηκε στις 4 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ κήρυξε απεργία για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, ενώ η απεργία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τρίτη 4 Μαΐου 2021

  • Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00.
  • Οι γραμμές του Μετρό 2 και 3 θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
  • Το Τραμ θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 16:00 με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποημένοι σ’ αυτό το διάστημα.
  • Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία. Εξαιτίας της απεργίας θα υπάρξει σήμερα αναστολή των νυχτερινών δρομολογίων στη γραμμή της Χαλκίδας και αναστολή του δρομολογίου 3632 της γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης -Σερρών.
  • Επιπλέον, σήμερα δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
  • Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός (γραμμή 1 Μετρό).

svg%3E

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

  • Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και οι γραμμές 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.
  • Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Εργατική πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα 20

Εργατική πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα

Kate Winslet: Πουλάει την εντυπωσιακή της έπαυλη στη Νέα Υόρκη αξίας 6 εκατ. ευρώ 22

Kate Winslet: Πουλάει την εντυπωσιακή της έπαυλη στη Νέα Υόρκη αξίας 6 εκατ. ευρώ