σε

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα 7

Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 21:30 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδει τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Ένας άνδρας ανέβαινε με το αυτοκίνητό του τη Συγγρού. Στην Καλλιρόης ήθελε να στρίψει δεξιά αλλά έχασε τον έλεγχο. Έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και μετά έπεσε από τη γέφυρα για να καταλήξει το αυτοκίνητο τουμπαρισμένο στον δρόμο, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από το notia.

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα 9Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα 10

Και μπορεί η  πρώτη εικόνα να δίνει την εντύπωση πως υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας αλλά ως εκ θαύματος, την ώρα του τροχαίου δεν περνούσε από το σημείο άλλο όχημα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε από τη γέφυρα, δεν τραυματίστηκε και μάλιστα, όπως αναφέρεται, βγήκε από το τουμπαρισμένο αυτοκίνητο χωρίς γρατζουνιά. Όταν δε έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί της τροχαίας Καλλιθέας και του ζήτησαν, να προληπτικούς λόγους να πάει στο νοσοκομείο, εκείνος αρνήθηκε και υπέγραψε και υπεύθυνη δήλωση για αυτό.

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα 12Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα 13

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 530 τραυματίστηκαν σε 439 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που καταγράφηκαν το 2020 στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, οι νεκροί το 2020 έφθασαν τους 54, οι σοβαρά τραυματίες τους 45 και οι ελαφρά τραυματίες τους 485.

Σε σύγκριση με τα επίσημα στοιχεία για το 2019 δεν καταγράφεται κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση, αφού τη συγκεκριμένη χρονιά είχαν συμβεί 448 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 53 άτομα. Επίσης, την ίδια χρονιά, είχαν τραυματιστεί σοβαρά 46 άτομα, ενώ άλλα 476 είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

Τα περισσότερα τροχαία συνέβησαν το τετράμηνο από Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, όπου καταγράφηκαν 190, ενώ οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν τους μήνες Φεβρουάριο, Σεπτέμβριο Οκτώβριο και Νοέμβριο με τα θύματα να φθάνουν συνολικά τα 27.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020 οι περισσότεροι νεκροί σε τροχαία είχαν καταγραφεί στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας. Συγκεκριμένα, στην Ηλεία κατεγράφησαν 23 νεκροί, στην Αχαΐα 19 και στην Αιτωλοακαρνανία 13.

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα 15Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού – Έπεσε από τη γέφυρα 16

Αντίστοιχα το 2019, οι περισσότεροι νεκροί σε τροχαία, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, είχαν καταγραφεί στην Αχαΐα. Ειδικότερα, στην Αχαΐα είχαν καταγραφεί 21 νεκροί στην Αιτωλοακαρνανία 18 και στην Ηλεία 14.

Ως προς τις κυριότερες αιτίες των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας, η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης κ.α.

Στο πλαίσιο λοιπόν, των ελέγχων που πραγματοποίησε η Αστυνομία στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, βεβαιώθηκαν 30.420 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν για υπερβολική ταχύτητα και για μη χρήση ζώνη ασφαλείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Μέχρι πότε οι δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ 30

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Μέχρι πότε οι δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ

Κρούσματα σήμερα 13/2: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων – Μέχρι πότε θα κρατήσει το lockdown 32

Κρούσματα σήμερα 13/2: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων – Μέχρι πότε θα κρατήσει το lockdown