σε

Στη Βουλή για θέματα ενημέρωσης και ΜΜΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στη Βουλή για θέματα ενημέρωσης και ΜΜΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης 5

8/2/2021 

Στην ακρόαση των φορέων επί του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τον συντονισμό ορισμένων νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών μελών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, όπως έχει τροποποιηθεί με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης», στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καταθέτοντας τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα με αναπηρία, καθώς το μέρος του περιεχομένου του σχετίζεται με το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ενημέρωση. Ζήτησε μάλιστα από την Επιτροπή να πρωτοπορήσει και να κινηθεί και πέρα από την Οδηγία της ΕΕ. Από τα σημαντικότερα ζητήματα του νομοσχεδίου ο κ. Βαρδακαστάνης προκρίνει τα θέματα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ- ΜΠΕ, για τα οποία τόνισε ότι πρέπει να γίνουν «η ναυαρχίδα της προσβάσιμης ενημέρωσης στη χώρα». Ειδικά για την ΕΡΤ επεσήμανε ότι υπάρχει έλλειμα στοχευμένης ενημέρωσης σχετικά με την αναπηρία, και πρότεινε τη δημιουργία μαγκαζίνο με τη συνεισφορά του ινστιτούτου της ΕΣΑμεΑ ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, μετά και το θετικό παράδειγμα της εκπομπής της ΕΣΑμεΑ στο κανάλι της Βουλής.

«Η χώρα μπορεί να πρωτοπορήσει, χρειάζεται ισχυρή νομοθεσία, αποφασιστικότητα και βούληση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών 19

10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών

Ο Καραγκιόζης διασκεδάζει τα παιδιά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού από το σπίτι 21

Ο Καραγκιόζης διασκεδάζει τα παιδιά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού από το σπίτι