σε

Στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίες 60-64

Στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τις ηλικίες 60-64 7

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες άνω των 64 ετών. Η δική μας εθνική επιτροπή εμβολιασμού ανασκόπησε επίσης τα δεδομένα. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και είναι αποτελεσματικό. Προστατεύει τους εμβολιαζόμενους από ήπια νόσο.

Η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημειώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αφορά τις ηλικίες από 18 έως 64 ετών. Το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να είναι 12 εβδομάδες. Αναμένονται νεότερα δεδομένα σχετικά με τη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεγαλύτερες ηλικίες. Η κυρία Θεοδωρίδου χαρακτηρίζει ελπιδοφόρα τα στοιχεία του εμβολιασμού στο Ισραήλ

Για την παραπληροφόρηση σχετικά με τη γονιμότητα και το εμβόλιο

«Είναι παραπληροφόρηση όσα ακούγονται σχετικά με το εμβόλιο και τη γονιμότητα. Το εμβόλιο και τα αντισώματα που δημιουργεί, δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου. «Βιώνουμε δύο πανδημίες: Την πανδημία του Covid 19 και την πανδημία της υπερπληροφόρησης. Την πρώτη θα τη νικήσει το εμβόλιο, τη δεύτερη, όμως που είναι πιο δύσκολη, θα τη νικήσει μόνο το αν και κατά πόσον θα τηρήσουμε το κλασικό ρητό «Παν (sic) μέτρον άριστον»», τόνισε τέλος η Μαρία Θεοδωρίδου.

Θεμιστοκλέους: Το παράλληλο σύστημα των εμβολιασμών – Πώς θα λειτουργήσει

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε πως τη Δευτέρα η χώρα μας ξεπέρασε τους 410.000 εμβολιασμούς, επιτυγχάνοντας ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 3,9%. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, Ανοίγει η πλατφόρμα «το ραντεβού» για την ηλικιακή ομάδα 60-64 θα ανοίξει την Τετάρτη 10/02, και η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών την Παρασκευή 12/02.

Για τις παραλαβές εμβολίων: 45.000 δόσεις από την AstraZeneca

«Ενημερωτικά, παραλάβαμε χτες τιςπρώτες 45.000 δόσεις εμβολίων από την εταιρεία AstraZeneca και αναμένουμε περισσότερες παραλαβές μέσα στις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τον ηλικιακό περιορισμό του

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca, σημείωσε πως πρόκειται για ένα εμβόλιο υψηλής αποτελεσματικότητας. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού όπως και άλλες χώρες της ΕΕ αποφάσισαν να διενεργήσουν εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο αυτό σε ηλικίες κάτω των 65 ετών. Το εμβόλιο δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, όλων των ηλικιών – ήδη στη Βρετανία δόθηκε και σε πολίτες άνω των 65 ετών. Εφόσον τα ερευνητικά δεδομένα αλλάξουν, τότε δεν αποκλείεται να αλλάξει και η χορήγησή του στη χώρα μας και να εμβολιάζονται και μεγαλύτερες ηλικίες.

Δείτε live την ενημέρωση

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Νίκος Ξυλούρης: 41 χρόνια από τον θάνατο του «Αρχάγγελου της Κρήτης» – Αφιέρωμα παρουσιάζει ο Δήμος Ηρακλείου 21

Νίκος Ξυλούρης: 41 χρόνια από τον θάνατο του «Αρχάγγελου της Κρήτης» – Αφιέρωμα παρουσιάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Κορωνοϊός Ελλάδα: 321 νέα κρούσματα σε Αττική, 80 Θεσσαλονίκη 23

Κορωνοϊός Ελλάδα: 321 νέα κρούσματα σε Αττική, 80 Θεσσαλονίκη