σε

Συκιές Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test στην περιοχή

Συκιές Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test στην περιοχή 5

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στον δήμο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν εκεί προκειμένου να πραγματοποιήσουν rapid tests δωρεάν στον πληθυσμό. Ο δήμαρχος Σίμος Δανηιλίδης μίλησε για καθυστερημένη ενέργεια αλλά κάλεσε τους δημότες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχονται σε 24 και αντιστοιχούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και προσωπικό των αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Η μία μονάδα του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκε στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2) και η δεύτερη στο Α’ ΚΑΠΗ Νεάπολης (Κουντουριώτη 29) προκειμένου να εξυπηρετηθούν έως και την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο. Η διενέργεια των τεστ για τον κοροναϊό θα γίνεται με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

«Δυστυχώς έπρεπε να σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων στον δήμο μας για να δεηθεί ο ΕΟΔΥ να ανταποκριθεί στο αίτημά μας που καταθέσαμε από τον Μάιο για πρώτη φορά και συνεχίζαμε να διεκδικούμε», σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση προς όλους προκειμένου «να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα και η ευκαιρία για την ενίσχυση της συνολικής προσπάθειας προστασίας της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού».

Επιπλέον, η δημοτική αρχή αποφάσισε το κλείσιμο όλων των πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ), των δημοτικών γυμναστηρίων, όλων των ανοιχτών και κλειστών γηπέδων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κ.λπ. Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, στο τέλος της εβδομάδας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά και σχολικά κτίρια.

Συκιές Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test στην περιοχή 7Συκιές Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν rapid test στην περιοχή 8

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα για τη Θεσσαλονίκη

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η καθιερωμένη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επιστήμονες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Σε αυτή συμμετείχε ο Σωτήρης Τσιόδρας δείχνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν βγαίνει στις κάμερες, παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μάλιστα, ο γνωστός καθηγητής έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος με την πορεία που έχουν πάρει τα κρούσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί να γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συγκεκριμένα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τοποθέτησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κοζάνη κορωνοϊός: Το νοσοκομείο της πόλης έχει φτάσει στα όριά του 21

Κοζάνη κορωνοϊός: Το νοσοκομείο της πόλης έχει φτάσει στα όριά του

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλες αντιδράσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέα για αναστολή των ποινών 23

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλες αντιδράσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέα για αναστολή των ποινών