Περισσότερα άρθρα της κατηγορίας

  • Ανάσταση με την πιο νόστιμη μαγειρίτσα της Αθήνας! 15

    Ανάσταση με την πιο νόστιμη μαγειρίτσα της Αθήνας!

    Ανάσταση χωρίς μαγειρίτσα, γίνεται; Δεν γίνεται! Δοκιμάστε την πιο απολαυστική μαγειρίτσα που έχετε φάει χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα, παρά μόνο μία παραγγελία!

    Περισσότερα

  • Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες 17

    Κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες

    Υλικά:

    2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι (ή όποιο άλλο μέρος του μας αρέσει)
    4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
    αλάτι-πιπέρι
    ρίγανη
    1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
    2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
    1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

    Περισσότερα

  • Πασχαλινή Μαγειρίτσα 19

    Πασχαλινή Μαγειρίτσα

    Υλικά για 6-8 άτομα

    1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,2 κιλά
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    300 γραμ τρυφερά φύλλα από αντίδια
    ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
    1 ½ φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
    1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
    2 αβγά
    Χυμό από 1 λεμόνι
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό. Τη βγάζουμε, τη καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.

    Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού. Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε , τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα.

    Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από τη κατσαρόλα μας.

    Αδειάζουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

    Σημείωση: Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε μέσα και 1 φλιτζ τσαγιού ρύζι για σούπα. Επίσης αντί να κάνετε αβγολέμονο να προσθέσετε 3-4 ψιλοκομμένες ντομάτες. Είναι θέμα γούστου.

    Περισσότερα

  • Μυρμηγκάτο γλυκό

    Μυρμηγκάτο: Το πιο νόστιμο και αφράτο σπιτικό γλυκό – Η τέλεια λύση για το πασχαλινό τραπέζι

    Το μυρμηγκάτο είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό, που μπορείς να φας από το ψυγείο, όσες μέρες και αν περάσουν, αφού παραμένει το ίδιο νόστιμο. Πρόκειται για ένα γλυκό που μπορείς να φτιάξεις για το πασχαλινό τραπέζι, το οποίο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Υλικά 6 αυγα 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου […] Περισσότερα

  • Διαδικασία Πασχαλινών Τσουρεκιών: Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου.

    Τα πιο εύκολα και αφράτα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Πασχαλινά τσουρέκια: Θέλετε να κάνετε εύκολα και γρήγορα αφράτα τσουρέκια για το Πάσχα, χωρίς ζύμωμα; Υπάρχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για εσάς. Αναλυτικότερα πώς να κάνετε την εκπληκτική συνταγή της: Πασχαλινά τσουρέκια: Τα υλικά που θα χρειαστείτε – 600 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι (κοσκινισμένο) – 1 κύβο φρέσκια μαγιά των 25 γραµ (ή 1 φάκελο μαγιά […] Περισσότερα

  • Πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας

    Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας με 3 μόνο υλικά έτοιμα σε 20 λεπτά

    Τα Πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη χρειάζονται μόνο τρία υλικά! Κι όμως! Τα πιο αρωματικά κουλουράκια που θα κάνουν όχι μόνο το σπίτι σας αλλά όλη την γειτονιά να μοσχομυρίσει Πάσχα. Πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας – Τα πιο νόστιμα που φάγατε ποτέ! Χρόνος και θερμίδες: Προετοιμασία 10 λεπτά Ψήσιμο 20 λεπτά […] Περισσότερα

Φόρτωση περισσότερων
Συγχαρητήρια. Έχετε φτάσει στο τέλος του διαδικτύου.