σε

Τα 9 μέτρα για την άμεση απονομή των συντάξεων

Τα 9 μέτρα για την άμεση απονομή των συντάξεων 7

«Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων που ταλανίζει το συνταξιοδοτικό μας σύστημα εδώ και πολλά χρόνια, θα μπει στο δρόμο της οριστικής του επίλυσης με την δέσμη μέτρων που ήδη υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», τόνισε.

Σχετικά με το ζήτημα της ενίσχυσης του e-ΕΦΚΑ με ανθρώπινο δυναμικό, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2020, εγκρίθηκαν προς πρόσληψη μέσω του ΑΣΕΠ για τον e-ΕΦΚΑ (τέως ΕΦΚΑ και τέως ΕΤΕΑΕΠ) συνολικά 86 θέσεις τακτικού προσωπικού.

Επιπλέον, για τον ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2021, εγκρίθηκε η διαδικασία πρόσληψης επιπλέον 100 υπαλλήλων με διαδικασίες ΑΣΕΠ για την κάλυψη των αναγκών του Φορέα.

«Σε αυτές τις 186 προσλήψεις έρχονται να προστεθούν και τα επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης», επεσήμανε ο κ. Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της απάντησης του σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Χ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ), σχετικά με την αξιοποίηση άνεργων πτυχιούχων στην εύρυθμη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ.

Έχοντας ως βάση την δουλειά που έχει ήδη γίνει από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, – με τελευταίο παράδειγμα την δέσμη μέτρων που νομοθετήθηκαν στα τέλη του 2020 και ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται – δρομολογούνται εκτός από την τοποθέτηση project manager και Ομάδας Έργου που έχουν ήδη «πιάσει δουλειά», τα ακόλουθα μέτρα:

«Αν, παρ’ όλα αυτά», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου απαντώντας στον κ. Χ. Γιαννούλη, «παραστεί επιπρόσθετη ανάγκη, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο προσωρινής απασχόλησης ατόμων της ομάδας που αναφέρετε στην ερώτησή σας που απασχολήθηκαν, έστω και περιφερειακά στην απονομή συντάξεων».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Λ. Στολτίδη, σχετική με τον Οργανισμό αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης -τον ΟΑΣΘ- και στους περίπου 2.000 εργαζόμενους σε αυτόν, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι σύμφωνα με την έγγραφη ενημέρωση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, «δεν έχει γίνει καμιά περικοπή στις νόμιμες αποδοχές, αλλά και ούτε πρόκειται να γίνει».

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Το 80% των νοικοκυριών με άτομα που χρήζουν φροντίδας αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσής τους 21

Το 80% των νοικοκυριών με άτομα που χρήζουν φροντίδας αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσής τους

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για τους γονείς με παιδιά ΑμεΑ ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες 23

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για τους γονείς με παιδιά ΑμεΑ ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες