σε

TAVI Μonthly Rounds

TAVI Μonthly Rounds 7

6/2/2021

Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας, μία από αυτές είναι ο τρόπος που ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε και επιμορφωνόμαστε. Αρχικά η διαδικτυακή επικοινωνία ήταν η μόνη δυνατή και αντιμετωπίστηκε ως ένας ελάχιστος αναγκαίος τρόπος. Σταδιακά εξοικειωθήκαμε και ανακαλύψαμε τις δυνατότητες, αρετές και χάρες του virtual online

. Δεν χρειάζεται πια να μετακινηθούμε μέσα στην πόλη, στη χώρα, στην ήπειρο ή και μακρύτερα για να βρεθούμε στον πυρήνα της επιμόρφωσης. Μπορούμε να συνδεθούμε μέσω του κινητού μας τηλεφώνου ή υπολογιστή από όπου και να βρισκόμαστε.

Φυσικές ανάγκες είναι δυσκολότερο πλέον να διακόψουν ή να περιορίσουν τη συμμετοχή μας. Επιπλέον πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες παρέχουν την δυνατότητα όχι απλά παρακολούθησης αλλά και real time συμμετοχής και παρέμβασης στα τεκταινόμενα όλων.

Αυτές οι εξελίξεις μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα ως Ομάδα Καρδιάς που αντιμετωπίζει συνεχώς ενδιαφέροντα και περίπλοκα περιστατικά Βαλβιδοπαθειών και Δομικών Καρδιοπαθειών να μοιραζόμαστε τα πιο ενδιαφέροντα μαζί σας με μία σειρά Διαδικτυακών Μηνιαίων Rounds. Συχνά είμαστε συνεπαρμένοι από το περιστατικό που μόλις αντιμετωπίσαμε αναγνωρίζοντας τη μεγάλη εκπαιδευτική σπουδαιότητά του, αλλά δυστυχώς ακόμη κι εμείς σύντομα το λησμονούμε μέσα στον κυκεώνα της καθημερινότητας και του επόμενου ενδιαφέροντος περιστατικού.

Ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο και κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα θα ανοίγουμε μια διαδικτυακή αίθουσα για όλους σας ώστε να συνδεθείτε και για 90 λεπτά να παρουσιάσουμε το πιο ενδιαφέρον περιστατικό που αντιμετωπίσαμε τον προηγούμενο μήνα και να γίνει μια διαδραστική συζήτηση. Η παρουσίαση θα είναι αμιγώς κλινική και θα ακολουθεί τη σειρά που ακολουθήθηκε στην πράξη. Από το λεπτομερέστατο ιατρικό ιστορικό και φυσική εξέταση, την αντιμετώπιση που προηγήθηκε σε όλα τα στάδια της πορείας του ασθενή, στις απεικονιστικές και άλλες εξετάσεις, στη λήψη αποφάσεων και στο σχεδιασμό της επέμβασης, και τέλος στην εκτέλεση της επέμβασης βήμα-βήμα όπως εξελίχθηκε στην πραγματικότητα.

Κάθε φορά εκτός από την Ομάδα Καρδιάς του ΥΓΕΙΑ θα συμμετέχουν διαδραστικά προσκεκλημένοι Ειδήμονες, ενώ θα είναι δυνατή η υποβολή ερωτήσεων αλλά και η ζωντανή συμμετοχή οποιουδήποτε κατόπιν αιτήματός του την ώρα εκείνη.

Η θεματολογία θα ακολουθεί το πιο ενδιαφέρον περιστατικό του μήνα, από διαδερμικές βαλβίδες αορτικής (TAVI) που αναμένεται να είναι και η πλειοψηφία των περιστατικών, κλιπς μιτροειδούς, διαδερμικές βαλβίδες μιτροειδούς, τριγλώχινας και πνευμονικής, σύγκλειση παραβαλβιδικών διαφυγών, υβριδική αντιμετώπιση βαλβιδοπαθειών κ.ο.κ. Προς το τέλος της κάθε συνάντησης θα υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάζεται και ένα περιστατικό με ερώτημα για τη βέλτιστη αντιμετώπισή του.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την εξοικείωση όλων μας με την virtual online επικοινωνία την εποχή της πανδημίας και ας μοιραστούμε τη γνώση και την εμπειρία μας εμβαθύνοντας περισσότερο στον ένα και μοναδικό ασθενή, όπως γίνεται άλλωστε στην καθημερινή μας κλινική πρακτική.

Το 9ο Ετήσιο Συνέδριο των Διαδερμικών Βαλβίδων που διοργανώνουμε από το 2012, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 22-23 Μάϊου 2021 και θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του που είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων σε αυτό το πεδίο της επεμβατικής Καρδιολογίας/Καρδιοχειρουργικής και η ενημέρωση, εκμάθηση και εκπαίδευση σε όλες τις νεότερες τεχνικές.

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καιρός σήμερα 6 Φεβρουαρίου: Η πρόγνωση για το Σάββατο 21

Καιρός σήμερα 6 Φεβρουαρίου: Η πρόγνωση για το Σάββατο

To maternity style της Elsa Hosk κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της 23

To maternity style της Elsa Hosk κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της