σε

Τεστ κορωνοϊού: Ποια είναι η διαδικασία για να εξεταστείτε δωρεάν

Τεστ κορωνοϊού: Ποια είναι η διαδικασία για να εξεταστείτε δωρεάν 3

Το διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό ξεκινάει από τα 70 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ, δυσκολεύοντας την πρόσβαση για πολλούς πολίτες. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές φορές χρειάζεται να εξεταστούν όλα τα μέλη μιας οικογένειας και πάνω από μία φορά, καταλαβαίνει ότι το κόστος γίνεται δυσβάστακτο. Αν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή εμφανίζει συμπτώματα μπορεί να πραγματοποιήσει το τεστ δωρεάν, ενώ σε άλλη περίπτωση αυτό καθίσταται πιο δύσκολο.

Υπάρχει τρόπος το τεστ να γίνει δωρεάν ιδίως στις περιπτώσεις που κάποιος εμφανίζει συμπτώματα.

Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει το τεστ για covid-19 μπορεί να το κάνει δωρεάν, επανέλαβε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως είπε, για λογαριασμό του κράτους γίνονται τεστ και στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τιμή πέντε φορές κάτω από την αρχική τιμή, στο πλαίσιο αύξησης της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας σε τεστ.

«Όποιο τεστ γίνεται στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι το πληρώνει ο ιδιώτης από την τσέπη του» είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι κάθε πολίτης που πρέπει να κάνει το τεστ εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ.

Τεστ κορωνοϊού: Ποια είναι η διαδικασία για να εξεταστείτε δωρεάν 5Τεστ κορωνοϊού: Ποια είναι η διαδικασία για να εξεταστείτε δωρεάν 6

Η διαδικασία μέσω του ΕΟΔΥ

Για να κάνει κάποιος το τεστ για τον κοροναϊό δωρεάν μέσω του ΕΟΔΥ πρέπει να κάνει την παρακάτω διαδικασία: Πρέπει να καλέσει τον ΕΟΔΥ (1135 & 210-5212504) και αναφέρει ταξιδιωτικό ιστορικό ή ιστορικό επαφών και τυχόν συμπτώματα.

  • ρινική καταρροή
  • ξηρός βήχας
  • πυρετός
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • αρθραλγία
  • μυαλγία

Στη συνέχεια, αναμένεται να πάρει τις σχετικές οδηγίες για παραπομπή σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς:

Έχουν αυξηθεί τα σημεία διενέργειας τεστ

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, έχουν αυξηθεί και τα σημεία που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο δημόσιο τομέα, τονίζοντας με έμφαση ότι ο πολίτης προσέρχεται, αξιολογείται και εφόσον πληροί τα κριτήρια το τεστ γίνεται.

Δεν υπάρχει λόγος, είπε, να συνταγογραφηθεί το τεστ όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις διαγνωστικών ελέγχων. «Ο διαγνωστικός έλεγχος του κοροναϊού είναι ένα δημόσιο αγαθό, η πολιτεία το προσφέρει δωρεάν και όποιος πρέπει να το κάνει θα το κάνει».

Ανέφερε επίσης ότι εκτός από τις κινητές μονάδες υπάρχουν και επιπλέον μηχανήματα, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα για περισσότερα τεστ εάν χρειαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: Σε αυτές τις περιοχές «καλπάζει» ο ιός 19

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: Σε αυτές τις περιοχές «καλπάζει» ο ιός

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Δευτέρα 19/10/2020 21

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Δευτέρα 19/10/2020