σε

Θεσσαλονίκη: Εστιατόριο μαγειρεύει για άστεγους και άπορους μετά το lockdown!

6/11/2020

Στο πλευρό εκείνων που το έχουν ανάγκη, ειδικά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιφέρει το lockdown, στέκεται ένα κατάστημα εστίασης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Μιας και τα περιοριστικά μέτρα είχαν ως συνέπεια να μπει «λουκέτο» και στα συσσίτια, τα οποία αποτελούν σημαντικό στήριγμα για ευπαθείς ομάδες, το κατάστημα «Στα Καλά Καθούμενα», στέκεται στο πλευρό εκείνων των ανθρώπων που εν μέσω περιορισμών, μένουν αβοήθητοι.

Για τον επόμενο μήνα, όσο δηλαδή αναμένεται να κρατήσουν τα μέτρα σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, για τον περιορισμό της πανδημίας, το κατάστημα θα δίνει μερίδες φαγητού και ψωμιού σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

Κάθε πρωί , ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Στέφανος Σαράτσης, θα βρίσκεται και θα ετοιμάζει το φαγητό που θα δίνεται στη συνέχεια σε αδύναμους συμπολίτες μας. «Με ένα πιάτο φαΐ δεν έγινε κανείς φτωχότερος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook αναφορικά με την σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Μάλιστα, απαντά σε τυχόν κακόβουλες σκέψεις αναφορικά με την ποιότητα του φαγητού που να διανέμει: «Σας διαβεβαιώνουμε πως βάζουμε το ίδιο μεράκι και την ίδια ποιότητα, όπως τόσα χρόνια σας έχουμε αποδείξει», δηλώνει και τονίζει:

«Δεν υπάρχουν λοιπόν δύο ποιότητες φαγητών, γιατί ΔΕΝ υπάρχουν και δύο ποιότητες ανθρώπων».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Στέφανο Σαράτση να ετοιμάζει το φαγητό που θα διανείμει και τα όσα αναφέρει ο ίδιος για την πρωτοβουλία αυτή:

https://www.facebook.com/100004632876726/videos/1810853092412436/

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή βίντεο: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Προμήθεια φαρμάκων και άλλες υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

8 τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνουμε –αλλά το κάνουμε 14

8 τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνουμε –αλλά το κάνουμε