σε

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Μέτρα ανακούφισης για τους επιχειρηματίες ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Μέτρα ανακούφισης για τους επιχειρηματίες ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο 7

Την ανάγκη να ληφθούν πολυδιάστατα μέτρα ανακούφισης, για το σύνολο της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης, τονίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ). Μεταξύ άλλων ζητά να παγώσουν όλες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΟΥ, να ανασταλούν οι δόσεις των ρυθμίσεων για όσο διαρκεί η πανδημία και να ενισχυθε’ι η ρευστότητα.

«Αναμφίβολα, η αιχμή του δόρατος για τη λήψη μέτρων είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση. Για αυτό και ορθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε, το Σάββατο, μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων του μίνι lockdown που επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης επισημαίνοντας, ωστόσο, πως και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να λειτουργούν, χρειάζονται στήριξη.

«Είναι κατανοητό πως η δημόσια υγεία προέχει, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η ελληνική οικονομία έχει περιορισμένες αντοχές και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης αργοσβήνει, υπό το βάρος των εξόδων και των υποχρεώσεων που συσσωρεύονται. Αναμφίβολα η απόφαση για lockdown στις επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού είναι η χαριστική βολή, για κάποιες εξ αυτών, ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τριγμούς, στο σύνολο της αγοράς» σημειώνει και τονίσει:

«Με το λουκέτο στις προαναφερθείσες επιχειρήσεις πλήττονται και οι βιοτεχνικές και οι βιομηχανικές μονάδες τροφίμων και ποτών, που θα χάσουν τους πελάτες τους – ήτοι τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας-, αλλά και άλλες παραγωγικές μονάδες που προμηθεύουν με τα προϊόντα τους επιχειρήσεις, που θα οδηγηθούν σε κλείσιμο σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να λειτουργούν, δεν αποκλείεται να φυτοζωούν καθώς η καταναλωτική διάθεση θα βρεθεί, λόγω της ανασφάλειας που προκαλεί η έξαρση του κορωνοϊού, στο ναδίρ, ενώ και οι όποιες παραγγελίες σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες, αναμένονται μειωμένες».

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Μέτρα ανακούφισης για τους επιχειρηματίες ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο 9Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Μέτρα ανακούφισης για τους επιχειρηματίες ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο 10

Σύμφωνα με τον κ. Καπνοπώλη «το σύνολο της αγοράς χρειάζεται εδώ και τώρα δυναμικές λύσεις. Για παράδειγμα πάγωμα όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΟΥ, αναστολή δόσεων ρυθμίσεων για όσο διαρκεί η πανδημία, ενίσχυση ρευστότητας προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει ο μικρομεσαίος επιχειρηματικός κόσμος καθώς αυτός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Το πρόβλημα της πανδημίας πρέπει να αντιμετωπισθεί πολυδιάστατα, στοχεύοντας πρωτίστως στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω επιβολής μέτρων, τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε αχαρτογράφητα νερά την οικονομία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Γεννηματάς κορωνοϊός: Δώδεκα κρούσματα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη 24

Γεννηματάς κορωνοϊός: Δώδεκα κρούσματα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Πολύ ξύλο σε Βούλγαρο που αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 13χρονη 26

Πολύ ξύλο σε Βούλγαρο που αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 13χρονη