σε

Θεσσαλονίκη lockdown: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη lockdown: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση 9

Νέα, πολύ πιο αυστηρά μέτρα φαίνεται πως εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη καθώς έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας, «μαχαίρι» στα SMS στο 13033 και κλείσιμο των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το news4health, κλείσιμο ακόμα και νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και περιορισμό των μετακινήσεων μέσω SMS στο 13033 ανακοινώνει η κυβέρνηση το απόγευμα στην ενημέρωση που θα γίνει στις 18:00 για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊου. Από το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας συνεδριάζει με τους αρμόδιους με αντικείμενο την ανάπτυξη σχεδίου για τη διασφάλιση των αντοχών των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η μόνη επόμενη κίνηση που μπορεί να γίνει στη συμπρωτεύουσα, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ βρίσκονται κοντά στην πληρότητά τους είναι ένα αυστηρό, καθολικό lockdown.

Θεσσαλονίκη lockdown: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση 11Θεσσαλονίκη lockdown: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση 12

Όπως αναφέρει δημοσίευμα από το news4health, στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης είναι να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητες, με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 αν όχι και νωρίτερα. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κλιμάκια ελέγχου με επικεφαλής την αστυνομία αναμένεται να πραγματοποιούν εξονυγχιστικούς ελέγχους, για να αποφευχθούν όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συνωστισμών. Την ίδια ώρα, ενεργοποιείται η τρίτη φάση του σχεδίου του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο μπαίνουν στη μάχη σήμερα, αύριο και μεθαύριο, 50 νέες κλίνες Ειδικών Μονάδων.

Θεσσαλονίκη lockdown: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση 14Θεσσαλονίκη lockdown: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα – Τι εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση 15

Επρόκειτο για νευροχειρουργικές κλίνες , καρδιοχειρουργικές ή αγγειοχειρουργικές, οι οποίες μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ COVID-19. Με τον εξοπλισμό από το στρατηγικό απόθεμα που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας, απόρροια διαγωνισμών αλλά και δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές, έχουμε 233 ΜΕΘ COVID και non COVID και με την τελευταία τρίτη φάση, δίνοντας τη δυνατότητα «σε αυτή τη σκληρή μάχη γιατρών, νοσηλευτών, ανθρώπων της Υγείας, να μείνουν όρθια τα Νοσοκομεία μας, να αντέξουμε την πίεση και αποδεικνύουμε ότι έχουμε και άλλες δυνάμεις».

«Τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή της μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν προσέξαμε. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά της νόσου. Είναι θέμα Δημόσιας Υγείας, δεν είναι θέμα περίθαλψης. Αυτό εξηγεί και το lockdown. Πρέπει, όμως, να προβληματίσει όλους μας ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πώς επεκτάθηκε η νόσος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Έγγραφο ΕΚΑΒ: «Δεν μεταφέρουμε ανασφάλιστους σε ιδιωτικές κλινικές» 29

Έγγραφο ΕΚΑΒ: «Δεν μεταφέρουμε ανασφάλιστους σε ιδιωτικές κλινικές»

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Θετικός στον κορωνοϊό – Μεταφέρεται εσπευσμένα στην Αθήνα με C – 130 31

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Θετικός στον κορωνοϊό – Μεταφέρεται εσπευσμένα στην Αθήνα με C – 130