σε

Θεσσαλονίκη: Μαθητές αρνητές των self test έκαναν κατάληψη σε σχολείο

Θεσσαλονίκη: Μαθητές αρνητές των self test έκαναν κατάληψη σε σχολείο 5

Η επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια όλης της χώρας είναι από τη Δευτέρα (12/4) γεγονός. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις τάξεις για μάθημα δια ζώσης έχοντας κάνει το δωρεάν sefl test και δηλώνοντας το αρνητικό αποτέλεσμα αυτού στη σχετική πλατφόρμα. Και ενώ θα έλεγε κανείς πως όλα κυλούσαν ομαλά τα προβλήματα και οι αντιδράσεις άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Μηνύσεις σε Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο:

Όπως έγινε γνωστό, μικρή μερίδα γονέων και μαθητών που δεν θέλουν να υποβληθούν σε self test, ξεκίνησαν να αντιδρούν. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και στο Ρέθυμνο στην Κρήτη, που κινήθηκαν με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο στα παιδιά τους χωρίς τη σχετική βεβαίωση με το αρνητικό αποτέλεσμα του self test.

Σήμερα (15/4), από νωρίς το πρωί το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, τελούσε υπό κατάληψη, από δύο μαθητές που αρνούνταν να κάνουν το τεστ. Λίγο πριν τις 9:00 μάλιστα δημιουργήθηκε και ένταση μεταξύ των μαθητών που βρίσκονταν στην κατάληψη και αυτών που βρίσκονταν απ’έξω και προσπαθούσαν να κάνουν μάθημα. Η κατάληψη τελικά έληξε και οι μαθητές μπήκαν κανονικά στις τάξεις τους.

Έξω από το ίδιο σχολείο υπήρξε και χθες ένταση, όταν πολίτες συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν σε μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση του τεστ. Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ γονείς συγκεντρώθηκαν και σήμερα έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν. Μαθητές μιλώντας στην κάμερα του MEGA δήλωσαν ότι είναι κατά της κατάληψης, ενώ μια μητέρα που αρνείται να κάνει το παιδί της το τεστ είπε σχετικά:

«Έχω περάσει και εγώ κορωνοϊό, με όλα τα συμπτώματα, δύσκολα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού ανήλικου της Α Λυκείου, 15 ετών. Είναι καλός μαθητής και εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μπει στην τάξη να κάνει μάθημα. Με βάση το νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self-tests. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει στον οργανισμό αυτό το self test. Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω τελειώσει και νοσηλευτική. Έχω στην οικογένειά μου γιατρούς και γνωρίζω κάποια πράγματα από μέσα. Και εγώ τους γιατρούς εμπιστεύομαι. Υπάρχουν γιατροί που αντιδρούν. Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμά μας. Δεν αρνούμαι να κάνει το παιδί μια σωστή μοριακή εξέταση σε ένα εργαστήριο. Εδώ όμως ζητάνε από το σχολείο self test.

Έχω κάνει μήνυση προς τη διοίκηση του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου για αυτή την ψυχολογική διαδικασία που βάζουν τα παιδιά μας, για τα ατομικά δικαιώματα της ελευθερίας του ατόμου. Βεβαίως συμβουλεύτηκα δικηγόρο. Δε θέλουμε τα παιδιά μας να μπουν και να απομονωθούν σε δομές αν βγουν θετικά. Ακριβώς έτσι είναι. Τα παιδιά έχουν το σπίτι και το περιβάλλον τους».

Χαμός με τα fake news:

Εν τω μεταξύ, δεν έχουν τέλος τα fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα self test. Κάποιοι ασυνείδητοι «πληροφορούν» τους πολίτες ότι «τη δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test το “αρπάζουν” και το βάζουν σε δομές covid». Αυτή η θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου από άτομα που προτρέπουν τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να κάνουν το τεστ.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές αρνητές των self test έκαναν κατάληψη σε σχολείο 7Θεσσαλονίκη: Μαθητές αρνητές των self test έκαναν κατάληψη σε σχολείο 8

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κώστας Σπυρόπουλος: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 22

Κώστας Σπυρόπουλος: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

ζώδια

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου