σε

Θεσσαλονίκη Μνημείο Ολοκαυτώματος: Το βεβήλωσαν ακροδεξιοί

Θεσσαλονίκη Μνημείο Ολοκαυτώματος: Το βεβήλωσαν ακροδεξιοί 3

Πρόκειται για την τέταρτη φορά μέσα σε λίγες μέρες που εβραϊκό μνημείο στη χώρα μας βανδαλίζεται από ακροδεξιούς. Αυτή τη φορά βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, που θυμίζει στην πόλη ότι 50.000 Εβραίοι κάτοικοί της εξοντώθηκαν από τους ναζί. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μνημείο Ολοκαυτώματος γίνεται στόχος αντισημιτών ακροδεξιών, που με αυτόν τον τρόπο διατρανώνουν την επιβράβευσή τους στους ναζί για το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρωπότητας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές εβραϊκής κοινότητας κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Τον αποτροπιασμό της για τον βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος, εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης (ΙΚΘ).

«Η αποτύπωση απαξιωτικών συνθημάτων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης αποτελεί πράξη προσβολής του συμβόλου, που ανεγέρθη από την Ελληνική Κυβέρνηση για να τιμήσει τη μνήμη των 50.000 πολιτών της Θεσσαλονίκης Εβραϊκού Θρησκεύματος, οι οποίοι εξοντώθηκαν από τους Ναζί.

»Η αήθης αυτή ενέργεια, λίγες μέρες μετά τον βανδαλισμό του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών (5/10/2020) και του Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης (10/10/2020), όπως και τη βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Ρόδου με το σπάσιμο τάφων (11/10/2020), προσβάλει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας. Είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη πως παρά τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΙΚΘ.

Θεσσαλονίκη Μνημείο Ολοκαυτώματος: Το βεβήλωσαν ακροδεξιοί 5Θεσσαλονίκη Μνημείο Ολοκαυτώματος: Το βεβήλωσαν ακροδεξιοί 6

«Μπορεί η κοινωνία μας να υποδέχθηκε με αίσθημα δικαίωσης την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, ωστόσο τα περιστατικά αυτά μεταφέρουν το ξεκάθαρο μήνυμα πως οι θιασώτες της ιδεολογίας που γέννησε μαζικότερο και πιο οργανωμένο έγκλημα που βίωσε η ανθρωπότητα, συνεχίζουν να δρουν και να αποτελούν μια εν δυνάμει απειλή για την κοινωνία μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Αυτό και μόνο το γεγονός καταδεικνύει ότι δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Οφείλει να μας προβληματίσει αλλά και να μας πεισμώσει στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι για τη συγκρότηση μιας ανοιχτής πολυσυλλεκτικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που δεν φοβάται και είναι έτοιμη να θέσει στο περιθώριο όσους φανατικούς επιθυμούν με αυταρχικό τρόπο να επιβάλλουν επικίνδυνες απόψεις και συμπεριφορές, ξεπερνώντας τα όρια και τους κανόνες της Δημοκρατίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καβάλα κορωνοϊός: Θετικό στον ιό βρέφος – Έκλεισαν τμήματα βρεφονηπιακού σταθμού 19

Καβάλα κορωνοϊός: Θετικό στον ιό βρέφος – Έκλεισαν τμήματα βρεφονηπιακού σταθμού

Η βασίλισσα Letizia μόλις φόρεσε το ιδανικό πανωφόρι της σεζόν! 21

Η βασίλισσα Letizia μόλις φόρεσε το ιδανικό πανωφόρι της σεζόν!