σε

Θύελλα από τις δηλώσεις για ΑμεΑ του Δημάρχου Ζακύνθου: Είπε σακατεμένους τα άτομα με αναπηρίες-ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα από τις δηλώσεις για ΑμεΑ του Δημάρχου Ζακύνθου: Είπε σακατεμένους τα άτομα με αναπηρίες-ΒΙΝΤΕΟ 9

Ο δήμαρχος, αντέδρασε, στο άκουσμα των ΑΜΕΑ χρησιμοποιώντας αισχρούς χαρακτηρισμούς.

Θύελλα έχουν ξεσηκώσει τα λόγια του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, σε ΑμεΑ, τους οποίους χαρακτήρισε “σακατεμένους”.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” και το OPEN TV, στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης στις 20 Νοεμβρίου για την επιχείρηση Ύδρευσης και Ηλεκτρισμού Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ), έγινε μια συζήτηση να προσληφθούν σε αυτή μέσω ΟΑΕΔ άτομα με ευπάθειες και ΑμεΑ και ανθρώπους που είναι κοντά στη σύνταξη.

Τότε ο δήμαρχος, ο οποίος είναι και πρόεδρος όχι μόνο της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης στο νησί αλλά και όλων των υπολοίπων, αντέδρασε, χρησιμοποιώντας αισχρούς χαρακτηρισμούς.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ζακύνθου, απευθυνόμενος σε συνομιλήτριά του, είπε: “Αυτό το μπάχαλο της επιχείρησης θέλεις εσύ, έτσι; Να πάρουμε επιδοτούμενους, να πάρουμε άσχετους να δουλεύουν ένα διάστημα και να φεύγουν μετά, να μην έχουν επιμέτρηση, να μην έχουμε οργάνωση στο τμήμα και περιμένεις να πάμε μπροστά. Με επιδοτούμενους και με ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν, σακατεμένους, θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με σακατεμένους θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ, έτσι; Με αυτούς θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ;”.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής από τη Ζάκυνθο στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, Ανδρέας Παπαδημητρίου, όταν ο δήμαρχος αντιλήφθηκε τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, είπε πως ο χαρακτηρισμός δεν αφορούσε στα ΑμεΑ, ωστόσο πρόκειται για απρεπή έκφραση, ακόμη και εάν αφορούσε στις ευπαθείς ομάδες ή τους συνταξιούχους.

αρετάκης

thetoc.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 22

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Τζον Κασσαβέτης 24

Τζον Κασσαβέτης