σε

Τι να κάνεις για να προστατευτείς αν είσαι θύμα βίας στο σπίτι: Το lockdown ξυπνά τον εφιάλτη χιλιάδων γυναικών

Τι να κάνεις για να προστατευτείς αν είσαι θύμα βίας στο σπίτι: Το lockdown ξυπνά τον εφιάλτη χιλιάδων γυναικών 3

Η ενδοοικογενειακή βία και ειδικά η βία κατά των γυναικών στο σπίτι ήταν μία από τις χειρότερες πτυχές του πρώτου lockdown που ζήσαμε σε παγκόσμιο επίπεδο τον Μάρτιο του 2020.

Τώρα, ενόψει του δεύτερου COVID-19 lockdown, ο εφιάλτης της βίας κατά των γυναικών στο σπίτι ξυπνά και πάλι.

Πέραν από τις συμβουλές των ειδικών (π.χ. ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) παραθέτει προτάσεις δράσεων από την πλευρά των θυμάτων βίας στο σπίτι, ώστε να προστατευθούν από τους θύτες τους.

Εάν αντιμετωπίζετε βία στο σπίτι, είναι σώφρον να επικοινωνήσετε με την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονές σας, να ζητήσετε υποστήριξη από μια αρμόδια τηλεφωνική γραμμή ή, εάν είναι ασφαλές, από κάποιον ιστότοπο για επιζώντες ενδοοικογενειακής βίας. Μάθετε εάν οι τοπικές υπηρεσίες (π.χ. καταφύγια, συμβουλευτικές υπηρεσίες) είναι ανοιχτές και επικοινωνήστε μαζί τους εάν είναι διαθέσιμες.

Κάντε ένα πλάνο ασφάλειας σε περίπτωση κλιμάκωσης της βίας εναντίον σας ή των παιδιών σας. Αυτό περιλαμβάνει:

Εάν γνωρίζετε ή ανησυχείτε για κάποιο άτομο που έχει κακή σχέση και βιώνει ενδοοικογενειακή βία, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

 

 

Iatropedia.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Jim Carrey: O καθένας θα έπρεπε να γίνει πλούσιος και διάσημος ώστε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αυτή η απάντηση… 14

Jim Carrey: O καθένας θα έπρεπε να γίνει πλούσιος και διάσημος ώστε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αυτή η απάντηση…

6 χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου 16

6 χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου