σε

Το αντηλιακό ΔΕΝ είναι απλά για την παραλία: Πώς είναι η σωστή χρήση για μην πάθουμε μελάνωμα

Το αντηλιακό ΔΕΝ είναι απλά για την παραλία: Πώς είναι η σωστή χρήση για μην πάθουμε μελάνωμα 5

Ωστόσο, το αντηλιακό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, εάν εφαρμόζεται σωστά.

Αντηλιακό: Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές από δερματολόγους κατά την εφαρμογή του

  • Επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας (SPF) 30 ή μεγαλύτερο, ανθεκτικό στο νερό και να παρέχει κάλυψη ευρέος φάσματος. Αυτό σημαίνει ότι σας προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και τις ακτίνες UVB του ήλιου.
  • Εφαρμόστε το ΠΡΙΝ βγείτε από το σπίτι. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να απορροφήσει το δέρμα σας το προϊόν και να σας προστατεύσει. Εάν περιμένετε έως ότου βρεθείτε στον ήλιο για να το εφαρμόσετε, το δέρμα σας δεν προστατεύεται!
  • Εφαρμόστε αρκετό αντηλιακό. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 30 ml για να καλύψουν πλήρως το σώμα τους. Τρίψτε το καλά στο δέρμα σας.
  • Εφαρμόστε το σε όλο το δέρμα που δεν καλύπτεται από ρούχα. Θυμηθείτε τον λαιμό, το πρόσωπο, τα αυτιά και το πάνω μέρος των πελμάτων. Για δυσπρόσιτες περιοχές, όπως η πλάτη σας, ζητήστε από κάποιον να σας βοηθήσει. Εάν έχετε αραίωση μαλλιών, εφαρμόστε αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής σας ή φορέστε καπέλο με φαρδύ γείσο. Για να προστατεύσετε τα χείλη σας, βάλτε lip balm με SPF τουλάχιστον 15.
  • Για να παραμείνετε προστατευμένοι όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, εφαρμόστε αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ή αμέσως μετά το κολύμπι, ή την εφίδρωση. Τα άτομα που παθαίνουν ηλιακά εγκαύματα συνήθως δεν χρησιμοποιούν αρκετό προϊόν, ή δεν το βάζουν τακτικά, ή χρησιμοποιούν ένα προϊόν που έληξε. Το δέρμα σας εκτίθεται στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου κάθε φορά που βγαίνετε έξω, ακόμα και σε συννεφιασμένες μέρες και τον χειμώνα.

Έτσι, είτε βρίσκεστε σε διακοπές, είτε κάνετε μια γρήγορη βόλτα στη γειτονιά σας, θυμηθείτε να βάζετε ΠΑΝΤΑ αντηλιακό.Πηγή: https://www.aad.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελέγξτε το αντηλιακό σας ΠΡΙΝ πάτε για ηλιοθεραπεία: Δείτε γιατί

Καρκίνος του δέρματος: Όσα επιβάλλεται να ξέρεις για τον ήλιο και το μελάνωμα

iatropedia.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

self tests ακης σκερτσος

Self Test: Τι δήλωσε ο Άκης Σκερτσος για τη διανομή τους

δωρεάν εξέταση προστάτη στον εύοσμο

Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη στον Εύοσμο