σε

Το υπουργείο Εργασίας θα συμμετέχει στην δαπάνη για την πληρωμή ιδιωτών που θα βγάζουν γρήγορες συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας θα συμμετέχει στην δαπάνη για την πληρωμή ιδιωτών που θα βγάζουν γρήγορες συντάξεις 7

Αναλυτικότερα, έκαναν λόγο για τουλάχιστον πρόωρο δημοσίευμα για τον τρόπο πληρωμής των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων. Σημειώνοντας ότι οι συνταξιούχοι ούτως ή άλλως θα είναι ωφελημένοι από αυτή τη διαδικασία γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δουν επιτάχυνση στην έκδοση των συντάξεών τους.

Αλλά εκτός αυτού, όπως αναφέρουν οι κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, η Πολιτεία θα συμμετάσχει στην κάλυψη της σχετικής δαπάνης ενώ οι επιμέρους παράμετροι είναι νωρίς ακόμα για να οριστικοποιηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dikaiologitika News αυτό που μελετάται όπως γράψαμε είναι ότι για όσες από τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν τις διαχειριστούν λογιστές και δικηγόροι θα καταβληθεί το σύνολο των χρημάτων για την διεκπεραίωσης τους από τον e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή των ιδιωτών θα διαμορφωθεί ανάλογα με την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, για παράδειγμα ψηλότερη αμοιβή σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Για τις νέες αιτήσεις οι ασφαλισμένοι θα έχουν την επιλογή να απευθυνθούν στους πιστοποιημένους ιδιώτες δικηγόρους ή λογιστές της λίστας του υπουργείου Εργασίας, όμως το κόστος για την διεκπεραίωση του φακέλου τους θα επιμεριστεί στον ασφαλισμένο και στον e-ΕΦΚΑ ανάλογα με την πολυπλοκότητα του φακέλου.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα συζητήσεις, η τιμολόγηση θα γίνεται από τον ιδιώτη και ένα μέρος θα καλύπτει ο e-ΕΦΚΑ, ενώ θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του ασφαλισμένου να επιλέξει πως θα διεκπεραιωθεί ο φάκελος του.

Για παράδειγμα αν μία αίτηση συνταξιοδότησης σε δύο ταμεία ανέρχεται η πληρωμή του ιδιώτη στα 250 ευρώ θα πληρώνει τα 150 ευρώ ο e-ΕΦΚΑ και το υπόλοιπο ποσό ύψους 100 ευρώ ο ασφαλισμένος.

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 21

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε

Ανύπαντρος άντρας υιοθετεί 2χρονο παιδί που νοσηλευόταν έναν χρόνο στο νοσοκομείο και του αλλάζει τη ζωή 23

Ανύπαντρος άντρας υιοθετεί 2χρονο παιδί που νοσηλευόταν έναν χρόνο στο νοσοκομείο και του αλλάζει τη ζωή