σε

Τουρισμός: Αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Τουρισμός: Αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα 5

Ο τουρισμός θα ανοίξει στα μέσα Μαΐου και επίσημα, όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και είχε προαναγγείλει από τον Μάρτιο ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού. Άλλωστε, εδώ και μήνες διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στους προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού, τις προηγούμενες μέρες έγιναν εκτενείς συζητήσεις με ανώτατα στελέχη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών American Airlines και United Airlines από τον υπουργό στις ΗΠΑ.

Κύριο αντικείμενο των συνομιλιών ήταν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2021, η υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών και η απλοποίηση των διατυπώσεων ώστε να ενθαρρυνθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα τους επόμενους μήνες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών διαβεβαίωσαν τον υπουργό Τουρισμού ότι έχουν ήδη προγραμματίσει την αύξηση των απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική αγορά, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους της American Airlines και της United Airlines.

Τουρισμός: Αύξηση των απευθείας πτήσεων από ΗΠΑ προς την ΕλλάδαΤουρισμός: Αύξηση των απευθείας πτήσεων από ΗΠΑ προς την Ελλάδα

Τουρισμός: Αύξηση των απευθείας πτήσεων από ΗΠΑ προς την Ελλάδα

«Μετά από τη Delta Airlines, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές συζητήσεις με τις άλλες δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, την American Airlines και την United Airlines.

Οι εκπρόσωποι αμφοτέρων των αμερικανικών αερομεταφορέων μεταφέρουν μια εικόνα έντονου ενδιαφέροντος εκ μέρους του επιβατικού τους κοινού για ταξίδια στην Ελλάδα, με μεγάλο αριθμό κρατήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι η “American Airlines” έχει προβλέψει για φέτος περισσότερες θέσεις για τη χώρα μας σε σχέση με το 2019. Αλλά και η “United Airlines” ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα εντελώς καινούργιο δρομολόγιο, από την Ουάσινγκτον προς την Αθήνα. Οι κινήσεις αυτές πιστοποιούν εμπράκτως ότι η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Αμερικανούς τουρίστες», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Τουρισμού, η American Airlines είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Αθήνα με τρία διαφορετικά αεροδρόμια των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια). Η United Airlines δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς η πτήση από Ουάσινγκτον, που είναι μία καινούρια πτήση, μαζί με αυτή από το Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), παρουσιάζουν πολύ καλή κινητικότητα σε σχέση με τις πωλήσεις.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σπάνια ασθένεια: Η 22χρονη που βγήκε νικήτρια μετά από μεταμόσχευση συκωτιού 20

Σπάνια ασθένεια: Η 22χρονη που βγήκε νικήτρια μετά από μεταμόσχευση συκωτιού

Μένιος Φουρθιώτης: Ο Στέφανος Χίος έβγαλε στον αέρα συνομιλία τους λίγες μέρες πριν συλληφθεί 22

Μένιος Φουρθιώτης: Ο Στέφανος Χίος έβγαλε στον αέρα συνομιλία τους λίγες μέρες πριν συλληφθεί