σε

Τουρισμός Ελλάδα 2021: Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος

Τουρισμός Ελλάδα 2021: Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος 7

Ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος είχε αναφέρει ότι από τον Απρίλιο αναμένονται πτήσεις με τουρίστες από τη Βρετανία, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πότε επαναλειτουργούν λιανεμπόριο, εστίαση και εκπαίδευση, έστειλε, στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα, μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, υπογραμμίζοντας ότι «φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «στην Ελλάδα νοιαζόμαστε, αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων». Και αφού έκανε εκτενή αναφορά στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, που όπως εξήγησε, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στη χώρα, άφησε μια αχτίδα αισιοδοξίας οι ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα να είναι και πριν την 14η Μαΐου. «Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του κορωνοϊού, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα», σχολίασε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι το υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τουρισμός Ελλάδα 2021: Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος 9
Τουρισμός Ελλάδα 2021: Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος 10

Αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του, τονίζοντας ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά και την ίδια στιγμή θα θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης για το μέλλον. Εστίασε, δε, στα μηνύματα που φτάνουν στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς σε αυτά αποτυπώνεται η εκτίμηση ότι η Ελλάδα ταυτίζεται όλο και περισσότερο με την επόμενη ημέρα της πανδημίας. «Σε έρευνες που διενεργούν ταξιδιωτικοί οργανισμοί, media κ.λπ. αποτυπώνεται η αίσθηση ότι το brand name Ελλάδα έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι», σημείωσε.

Χάρης Θεοχάρης
Χάρης Θεοχάρης

Σε ό,τι αφορά στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι για να μπορεί κάποιος να έρθει στη χώρα μας:

  • Πρώτον, θα πρέπει ή να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια ή να έχει αρνητικό τεστ.
  • Δεύτερον, όταν έρθει, θα υποβληθεί με το καινοτόμο σύστημα «EVA» σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο.
  • Τρίτον, θα αξιοποιηθούν τα rapid test.
  • Τέταρτον, θα υπάρχουν ξενοδοχεία απομόνωσης για τα κρούσματα, ενώ και φέτος θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου και δη του ξενοδοχειακού, που με τη σειρά τους αναμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ. Θεοχάρης γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστούν αυτά επικαιροποιημένα, με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών. Ειδικά στο σκέλος των εργαζομένων, στάθηκε στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, μετά από τον ευάλωτο πληθυσμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Έλληνες εξωτερικού: Πώς θα εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ 24

Έλληνες εξωτερικού: Πώς θα εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ

Δομές φιλοξενίας: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός από τον ΕΟΔΥ 26

Δομές φιλοξενίας: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός από τον ΕΟΔΥ