σε

Τουρισμός: Η Ρουμανία προτιμάει την Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι

Τουρισμός: Η Ρουμανία προτιμάει την Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι 5

Θετικά φαίνεται πως είναι τα νέα για τον τουρισμό της Ελλάδας, με τη Ρουμανία να δηλώνει πως θα προτιμήσει και φέτος τη χώρα μας ως τον κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό. Σημειώνεται ότι η χώρα μας θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους τουρίστες στις 15 Μαΐου, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της εστίασης.

Τον Μάρτιο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία, όπου και συμμετείχε σε συζητήσεις που αφορούσαν την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη θερμή υποδοχή του στη Ρουμανία, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «η επίσκεψή μου στη Ρουμανία και οι διαδοχικές επαφές που είχα με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και σημαίνοντες παράγοντες της τουριστικής αγοράς, πρώτα από όλα επιβεβαίωσαν τη βαθιά και ισχυρή ελληνο-ρουμανική φιλία. Σε πνεύμα εγκάρδιο και με διάθεση αμοιβαίας κατανόησης, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικά βήματα σε σχέση με την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης. Συζητήσαμε αναλυτικά το πλαίσιο των προϋποθέσεων, τον τρόπο εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα».

αεροδρόμιο πτήσειςαεροδρόμιο πτήσεις

«Ο στόχος μας είναι πάντα η προστασία της υγείας κάθε επισκέπτη και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ταύτιση απόψεων σε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα και η συνεργασία με τους φίλους Ρουμάνους, μού προσέφερε, προσωπικά αλλά και υπό την ιδιότητά μου ως Υπουργού Τουρισμού, έναν πολύ καλό λόγο να αισιοδοξώ για το μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι πριν το Πάσχα θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε μεγάλο αριθμό Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα. Για να ζήσουμε όλοι μαζί την έναρξη της πορείας που θα μας οδηγήσει ξανά στην κανονικότητα».

Ο υπουργός Οικονομίας και Τουρισμού Claudiu Nasui σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ανέφερε ότι «είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη. Έχουμε το ίδιο σκεπτικό, όσον αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού και στις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους Ρουμάνους και προσπαθούμε να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους σε διακοπές που τους αξίζουν. Σε τεχνικό επίπεδο, συζητήσαμε τη δυνατότητα αμοιβαίας αναγνώρισης των εγγράφων, με σκοπό να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση των τουριστών και στις δύο χώρες».

Τουρισμός: Η Ρουμανία προτιμάει την Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι 8Τουρισμός: Η Ρουμανία προτιμάει την Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι 9

«Είναι δυνατόν να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία με απόδειξη PCR τεστ, τεστ αντισωμάτων και πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID 19. Από τη Ρουμανική πλευρά θα ληφθεί σχετική απόφαση σε επίπεδο Πρωθυπουργού, μετά από διαβουλεύσεις με ιδρύματα και οργανισμούς υγείας. Η υγεία των Ρουμάνων είναι η πρωταρχική προτεραιότητα της Ρουμανικής κυβέρνησης. Οι προτεραιότητές μας παραμένουν ο εμβολιασμός και το άνοιγμα της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του εγχώριου τουρισμού και του τουρισμού προς το εξωτερικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Παυλάκης: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας 23

Παυλάκης: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας

Δήμος Αθηναίων: Προσφέρει γεύματα αγάπης στους ευάλωτους πολίτες 25

Δήμος Αθηναίων: Προσφέρει γεύματα αγάπης στους ευάλωτους πολίτες