Τρίκαλα: Ηλεκτρικά μηχανάκια για άτομα με αναπηρίες κάνουν ευκολότερη τη ζωή των ΑμεΑ στην πόλη 9
σε

Τρίκαλα: Ηλεκτρικά μηχανάκια για άτομα με αναπηρίες κάνουν ευκολότερη τη ζωή των ΑμεΑ στην πόλη

ΑΜΕΑ: Τα Τρίκαλα έχουν κάνει μεγάλα βήματα για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Αμαξίδια που γίνονται σκούτερ όπως και ποδήλατα.

Ο Δήμος Τρικάλων εκσυγχρονίζετε, το Cities4people είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο έλαβε μέρος στα Τρίκαλα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Έχει σκοπό την καλυτέρευση της κινητικότητας, μέσα από πολλές καινοτόμες ιδέες και υποστηρικτικά εργαλεία. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό το να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των πολιτών μέσω πολλών καινοτομιών των οποίων θα λάβουν μέρος.

Με μόνο λίγες άπλες κινήσεις τα αμαξίδια αυτά μπορούν να μετατραπούν σε σκούτερ. Αυτή η καινοτομία θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου για όπιον έχει αυτό το σκούτερ. Ο Δήμος των Τρικάλων βοηθά στο να μπορούν οι άνθρωποι με αναπηρίες να παραλάβουν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μηχανισμό. Αυτό γίνεται, αν ο πολίτης δώσει τα στοιχεία του και υπογράψει ένα σχετικό έγγραφο.

Δημιουργία ερμαριών σχεδιάζουν στα Τρίκαλα. Είναι χώροι στους οποίους θα μπορεί κάποιος να αποθήκευση τα προσωπικά του αντικείμενα. Δίνονται σε πολίτες αλλά και σε τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Έχουν πολλά μεγέθη. Ως αναφορά την διευκόλυνση των μετακινήσεων θα δίνετε ένα κίτρινο ποδήλατο.

Στις 23 Ιουνίου το 2019 μαζεύτηκαν παιδιά όλων των ηλικιών στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Εκεί έλαβε χώρα μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Άνθρωποι της Μπαρτσελόνα βοήθησαν με τη συγκεκριμένη δράση.

 

enimerotiko.gr

Πηγή: NewsitAmea

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Γυαλιά καρφιά το σχολείο κωφών παιδιών – Αδίστακτοι διαρρήκτες κατέστρεψαν τα πάντα-ΒΙΝΤΕΟ 23

Γυαλιά καρφιά το σχολείο κωφών παιδιών – Αδίστακτοι διαρρήκτες κατέστρεψαν τα πάντα-ΒΙΝΤΕΟ

Ζέστη: Δροσερά smoothies με κάτω από 190 θερμίδες 25

Ζέστη: Δροσερά smoothies με κάτω από 190 θερμίδες