σε

Valentino: Μια ταινία μικρού μήκους μας βάζει στα άδυτα του οίκου

Valentino: Μια ταινία μικρού μήκους μας βάζει στα άδυτα του οίκου 7

Ο οίκος Valentino και ο μουσικός των Massive Attack και καλλιτέχνης Robert Del Naja ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα καινούργιο οπτικο-ακουστικό έργο τέχνης: το πρότζεκτ «Code Temporal», εξερευνά τη διαδικασία δημιουργίας της τελευταίας κολεξιόν – Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 – του ιταλικού οίκου μόδας.

Valentino: Μια ταινία μικρού μήκους μας βάζει στα άδυτα του οίκου 9

Η μικρού μήκους ταινία περιλαμβάνει γυρίσματα “making of” στα κεντρικά του Valentino στη Ρώμη: ματιά στις μοδίστρες, στις τελετουργίες κοπής και ραψίματος και κάποιες time-lapse φωτογραφίες της προόδου της εργασίας εκεί. Ωστόσο, για να δώσει στην ταινία μια πιο πειραματική νότα, ο Del Naja φρόντισε η όλη διαδικασία «να κινηματογραφηθεί και παρατηρηθεί» από αλγόριθμους μηχανικής μάθησης. Παρατηρώντας επανειλημμένα τη διαδικασία υψηλής ραπτικής, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη έπαιξε ρόλο στο τελικό μοντάζ.

Σύμφωνα με τον ιταλικό οίκο μόδας, αυτή η αντιπαράθεση τεχνολογίας AI με την τεχνουργία στο ατελιέ είναι ένα σχόλιο πάνω στις “συμμετρίες μεταξύ των συστημάτων εκμάθησης και της ανθρώπινης υπέρβασης” και μια μελέτη για το τι πραγματικά σημαίνει στον 21ο αιώνα “αριστοτεχνία” στη μόδα. Το τελικό αποτέλεσμα, που έχει τον ίδιο τίτλο με την κολεξιόν SS21 του Valentino και προσφάτως δόθηκε στη δημοσιότητα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Del Naja, του καλλιτέχνη Mario Klingemann και του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, Pierpaolo Piccioli.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Οι νέες denim bags του οίκου Dior που αξίζουν την προσοχή μας 22

Οι νέες denim bags του οίκου Dior που αξίζουν την προσοχή μας

Ψύξη ή πιάσιμο στον αυχένα: Πως φεύγει ο πόνος σε λίγα λεπτά – 6 αποτελεσματικοί τρόποι για άμεση ανακούφιση 24

Ψύξη ή πιάσιμο στον αυχένα: Πως φεύγει ο πόνος σε λίγα λεπτά – 6 αποτελεσματικοί τρόποι για άμεση ανακούφιση