σε

Βασιλακόπουλος: Η μετάδοση του ιού γίνεται στα σπίτια

Βασιλακόπουλος: Η μετάδοση του ιού γίνεται στα σπίτια 7

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε σήμερα για την άρση των μέτρων υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου. Ο καθηγητής πνευμονολογίας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα με την έξαρση των κρουσμάτων είναι ο καιρός, αλλά και οι μεταλλάξεις που έχουν παίξει ρόλο «με την μεταδοτικότητά τους».

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εξήγησε ότι «οι μεταδόσεις γίνονται μέσα στα σπίτια (πάω σε σπίτια συγγενών ή φίλων, βγάζω την μάσκα πιο εύκολα) ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησαν με μεγάλες… φούσκες».

Βασιλακόπουλος
 Βασιλακόπουλος

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Βασιλακόπουλος: Για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων

«Πρέπει να θεραπεύσουμε τις αιτίες που μας έφεραν εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρότεινε να ξεκινήσει αρχικά το μικρό λιανεμπόριο με άνοιγμα για μια εβδομάδα των μικρών επιχειρήσεων και μετά να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μειωθεί η μετάδοση στα σπίτια.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους και ότι τα σχολεία δεν γίνεται να τα ανοίξουν όλα μαζί. «Πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα λύκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε πως ο κόσμος δεν συμμετέχει στην εφαρμογή του lockdown γιατί δεν αντέχει άλλο και ότι το εμβόλιο αποτελεί την λύση.

Βασιλακόπουλος: Τι ισχύει για την Αττική – Η πρόταση για τις μικρές επιχειρήσεις

Ο καθηγητής τόνισε ότι η εικόνα είναι τραγική στην Αθήνα και ότι το ΕΣΥ είναι πέρα από τα όρια του. Ο ίδιος πρότεινε την επόμενη βδομάδα ή τη μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις όπου όπως ανέφερε δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα συνωστισμός διότι σε μια μικρή επιχείρηση δεν περιμένουν πολλοί πελάτες.

«Έτσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Βασιλακόπουλος: Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Rapid tests: Τι έδειξαν οι χθεσινοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ 22

Rapid tests: Τι έδειξαν οι χθεσινοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Νέα διήμερη δράση ανίχνευσης του κορονοϊού με rapid test 24

Νέα διήμερη δράση ανίχνευσης του κορονοϊού με rapid test