σε

Βασιλακόπουλος: Μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα

Βασιλακόπουλος: Μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα 5

Για μικρή αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω Πάσχα, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, ενώ είχε ακόμη δηλώσει πως τα μέτρα δεν αποδίδουν πλέον και είχε ζητήσει να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα χωριά από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα.

Βασιλακόπουλος: Τα κρούσματα το Πάσχα θα παρουσιάσουν μικρή αύξηση – Έκκληση για συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους

Μια μικρή αύξηση κρουσμάτων θα έχουμε το Πάσχα γιατί ο κόσμος θα βρεθεί με τους δικούς του ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» . Ο ίδιος έκανε έκκληση να φροντίσουμε να δούμε τους ανθρώπους μας σε εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντηθούμε αυτές τις ημέρες γιατί είναι επικίνδυνο.

ΒασιλακόπουλοςΒασιλακόπουλος

Μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα πρέπει να προσέξουμε ακόμα τόνισε ο καθηγητής. Επεσήμανε μάλιστα πως πριν 2 μέρες κυκλοφόρησε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet μια εργασία από την Σκωτία που έδειξε ότι μόνο με μία δόση της Astrazeneca ή της Pfizer μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 90%. «Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου υπογράμμισε πως δεν δημιουργεί κίνδυνο και ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του εμπορίου και στους πελάτες που τηρούν τους κανόνες.

Όπως εξήγησε είναι υγειονομικά είναι σωστό γιατί αν δεν πήγαιναν στο λιανεμπόριο και δεν δούλευαν οι άνθρωποι θα ήταν μέσα στα σπίτι ο ένας στο σπίτι του άλλου με αποτέλεσμα την αύξηση της μεταδοτικότητας και επίσης ο άνθρωπος που δουλεύει πλέον βλέπει ότι υπάρχει ελπίδα, φως και είναι πιο εύκολο με καλή ψυχολογία να πειθαρχεί και στα μέτρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ινδική μετάλλαξη: Δεύτερο κρούσμα στη χώρα 20

Ινδική μετάλλαξη: Δεύτερο κρούσμα στη χώρα

Prairie Dress: Το φόρεμα που θα θέλετε να φοράτε συνεχώς από εδώ και περά! 22

Prairie Dress: Το φόρεμα που θα θέλετε να φοράτε συνεχώς από εδώ και περά!