σε

Βασίλης Κικίλιας: «Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, το ΕΣΥ στέκεται όρθιο»

Βασίλης Κικίλιας

«Η απροθυμία των ιδιωτών γιατρών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για βοήθεια του ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία προκάλεσε την απόφαση για επίταξη», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Κάναμε υπομονή, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από το μικροσυνδικαλιστικό συμφέρον», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο»

Υπογράμμισε ότι εκφράσεις τύπου «Μπέργκαμο» προκαλούν τον πανικό και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να διασπαρθεί ο πανικός, αναφερόμενος και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

«Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει», επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας και ευχαρίστησε όλον τον ιατρικό κόσμο που δίνει αυτόν τον αγώνα.

«Ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες το πήραμε»

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στην Αττική είναι δύσκολη, αλλά, όπως τόνισε, «έχουμε σχέδιο και για τα πολύ δύσκολα», και συμπλήρωσε «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», ενώ σε ό,τι αφορά περαιτέρω επιτάξεις ιατρικών υπηρεσιών και ιδιωτικών κλινικών σημείωσε πως  «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν».

Εκτίμησε ότι, ίσως από την ερχόμενη εβδομάδα υπάρξει αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, που θα κρίνει και τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης σε συνεννόηση, πάντα, με τους λοιμωξιολόγους.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι στο τέλος Μάϊου, θα έχει δημιουργηθεί τείχος ανοσίας για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Βασίλης Κικίλιας: «Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, το ΕΣΥ στέκεται όρθιο» 8Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

    <!–


    Αναφορά Δημοσίευσης