σε

Βασίλης Κικίλιας: Καθολικό lockdown στην Αττική

Βασίλης Κικίλιας: Καθολικό lockdown στην Αττική 5

Εδώ και λίγες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε καθολικό και σκληρό lockdown στην Αττική. Το πρωί της Τρίτης ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι η δική του εισήγηση είναι να εφαρμοστεί καθολικό lockdown προκειμένου να «καθαρίσει» η Αττική από αυξημένο ιικό φορτίο. Μια τέτοια απόφαση θα φέρει κλείσιμο και όσων καταστημάτων λειτουργούν αυτή τη στιγμή με το Click Away, ενώ ο υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να κλείσουν και τα σχολεία της Αττικής.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας ανέλυσε τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. «Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική», είπε ο ίδιος και σημείωσε πως ο ένας μετά τον δήμο έχουν αυξητική τάση.

Βασίλης Κικίλιας: Καθολικό lockdown στην Αττική 7Βασίλης Κικίλιας: Καθολικό lockdown στην Αττική 8

Τι λένε τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164.575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
  • 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Βασιλακόπουλος loockdown: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες 22

Βασιλακόπουλος loockdown: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες

Ηλίας Μόσιαλος: Tο εμβόλιο της Pfizer προσφέρει προστασία και για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού 24

Ηλίας Μόσιαλος: Tο εμβόλιο της Pfizer προσφέρει προστασία και για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού