σε

Ξυλοδαρμός Μετρό: Συγκλονίζει το θύμα – Νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος

Θέμα χρόνου θεωρείται από την ΕΛΑΣ ο εντοπισμός των δύο ατόμων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη στον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας χθες το μεσημέρι (13/1).

Οι αρχές έχουν καταρτήσει μια λίστα υπόπτων με συναφή αδικήματα, από την τράπεζα δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης των ατόμων μέσω των προσώπων τους. Εάν δεν καταστεί αυτό εφικτό άμεσα, δεν αποκλείεται να δοθεί εισαγγελική εντολή προκειμένου να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες τους όπως προκύπτουν από το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό της επίθεσης.

Παράλληλα αναζητείται βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς του μετρό σε Ανθούπολη και Άγιο Αντώνιο, στάσεις από όπου εκτιμάται πως επιβιβάστηκαν.

Σημειώνεται πως δεν θεωρείται δεδομένο πως οι δράστες διαμένουν στην Δυτική Αττική, καθώς η ώρα της επίθεσης – νωρίς το μεσημέρι- δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρέθηκαν εκεί  για οποιονδήποτε λόγο, όντες μακριά από τις κατοικίες τους και ενδεχομένως είχαν πάρει τον δρόμο της επιστροφής πριν να επιτεθούν. Παράλληλα δεν αποκλείεται τα δύο αυτά άτομα να είναι συγγενείς ή και ακόμα και αδέλφια καθώς φορούν πανομοιότυπα ρούχα, κι έχουν παρεμφερές σωματότυπο και χαρακτηριστικά.

Ξυλοδαρμός Μετρό: Συγκλονίζει το θύμα – Νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος 7Ξυλοδαρμός Μετρό: Συγκλονίζει το θύμα – Νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος 8

Μάλιστα, παρατηρώντας το βίντεο της επίθεσης, οι αρχές επισημαίνουν ότι ο ένας εκ των δύο, αυτό που κατάφερε και τα περισσότερα χτυπήματα μοιάζει να είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και να θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στον μικρότερο ο οποίος έχει περισσότερο επικουρικό ρόλο στην επίθεση. Ο σταθμάρχης, μιλώντας στις αρχές, ανέφερε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες καθώς ήρθε σε πολύ κοντινή επαφή μαζί τους.
Σχετικά με την ταυτότητα των δραστών, οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, δεδομένου του ότι ο σταθμάρχης περιέγραψε πως μιλούσαν καλά ελληνικά χωρίς να αποκλείεται ωστόσο να πρόκειται για αλλοδαπούς που μένουν στη χώρα πολύ καιρό και έχουν άνεση με την γλώσσα. Η αστυνομία σε κάθε περίπτωση «σκανάρει» καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό από τον σταθμό του μετρό που έχει στη διάθεση της και προσπαθεί να συλλέξει τυχόν γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα προκειμένου τα δύο άτομα να οδηγηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη δικαιοσύνη.

Ο εργαζόμενος του Μετρό εξιστορεί τα δραματικά λεπτά που πέρασε και παρά λίγο να του στοιχίσουν τη ζωή

«Επιβιβάστηκα στην Ανθούπολη. Στον Άγιο Αντώνιο επιβιβάστηκαν δύο νεαροί χωρίς μάσκα. Κάθισαν στα καθίσματα και έβαλαν και τα πόδια πάνω στα καθίσματα. Λέω στον ένα “βρε παλικάρι, έτσι κάθεσαι στο σπίτι σου και χωρίς μάσκα και βάζεις τα πόδια σου στο κάθισμα;”. Γυρνάει τότε και μου απαντάει: “εγώ έτσι κάθομαι στο σπίτι μου”. Του είπα κι εγώ “ωραίο σπίτι”. Σηκώθηκε ο μεγαλύτερος και μου είπε: “Τι είπες στον αδελφό μου”. Σηκώθηκαν και οι δύο όρθιοι, σηκώθηκα κι εγώ γιατί φοβήθηκα. Επειδή είχε ένα τσαντάκι φοβήθηκα μήπως είχε κάποιο μαχαίρι, κάτι άλλο. Δεν κατέβηκα σε άλλο σταθμό, είπα θα κατεβώ στην Ομόνοια γιατί εκεί έχει πάντα κόσμο» ανέφερε αρχικά ο σταθμάρχης για να συνεχίσει:

«Κατέβηκα στην Ομόνοια και την ώρα που ήταν να φύγει το τρένο βγήκαν και αυτοί, κράταγαν δύο κουτάκια αναψυκτικά. Πρώτα μου πέταξε ο ένας το ένα, ο άλλος το δεύτερο και την ώρα που πήγα να αποφύγω το δεύτερο, ο ένας ήρθε από πίσω, μου τράβηξε μια μπουνιά στο κεφάλι και στο σαγόνι, με ρίξανε κάτω και στη συνέχεια με βάραγαν και με κλώτσαγαν» είπε φανερά φορτισμένος, ο άτυχος άνδρας.

Φώναζα φτάνει…

«Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια Από ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδια που ήταν εκεί το παιδί κατέβηκε αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε» λέει με τρεμάμενη φωνή και προσθέτει:

«Έβριζαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχα να προστατευτώ όσο μπορούσα και να δω που θα τελειώσει. Όπως ήμουν πεσμένος μου χτυπάγανε το κεφάλι από τη δεξιά πλευρά, το σαγόνι, τη μύτη και μου έριξαν κλωτσιά στην πλάτη». Ο 53χρονος εργαζόμενος υπέστη κατάγματα όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Ερυθρού Σταυρού. «Μου έκαναν εξετάσεις: δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα στην κάτω γνάθο δεξιά και τρεις ραγισμένους σπονδύλους και μώλωπες και όλα τα υπόλοιπα στο πρόσωπο… Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω. Μιλάω κάπως ψευδά κι έχω συνέχεια νοσοκομεία» τονίζει ο εργαζόμενος του Μετρό.

Εξηγεί δε ότι δεν δήλωσε στους δράστες ότι ήταν υπάλληλος του Μετρό επειδή έχει προηγηθεί ένα συμβάν με συναδέλφους του, ελεγκτές. «Δεν τους το δήλωσα, απλώς τους έκανα αυτή την παρατήρηση. Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι».

Τους μίλησα όπως στο παιδί μου..

«Πρέπει να ήταν 18 με 20 χρονών. Η κόρη μου είναι 23 χρονών, άρα ήταν μικρότερα από τα παιδιά μου. Τους μίλησα όπως θα μιλούσα στην κόρη μου: “γιατί βάζεις τα πόδια σου στο κάθισμα και γιατί δεν φοράς μάσκα” και νομίζω ότι οποιοσδήποτε πολίτης έχει μια στοιχειώδη παιδεία πρέπει να ενδιαφέρεται για τον συμπολίτη του» εξηγεί το θύμα.

«”Δεν φορούσαν, ούτε κρατούσαν καν μάσκες. Άλλοι σηκώνουν τη μάσκα και σε κοροϊδεύουν, αυτοί ήταν αγρίμια, δεν μπορώ να το καταλάβω…” είπε και διερωτήθηκε: “Γιατί τέτοιο μένος; Θες να κάνεις αυτό που θες; Δώσε μου μια μπουνιά, ένα χαστούκι και φύγε. Η συνεχόμενη ροή με μπουνιές και κλωτσιές είναι σαν να θες να σκοτώσεις κάποιον, δεν θες μόνο να τον τραυματίσεις».

Δεν φοβάμαι να γυρίσω στη δουλειά..

“Εγώ είμαι σταθμάρχης και μπορώ να πω ότι μου αρέσει. Όχι δεν φοβάμαι να γυρίσω.. Πηγαίνοντας στη δουλειά πηγαίνω στην οικογένεια μου εδώ και 17 χρόνια. Οι σταθμοί που δουλεύω και οι συνάδελφοι που δουλεύω είναι οικογένεια” κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σοφία Μπεκατώρου: Έτσι με βίασε παράγοντας της Ομοσπονδίας 20

Σοφία Μπεκατώρου: Έτσι με βίασε παράγοντας της Ομοσπονδίας

«Familie Φουκαρά»: Το ελληνικό ταμπεραμέντο μένει αναλλοίωτο και εκτός των συνόρων 22

«Familie Φουκαρά»: Το ελληνικό ταμπεραμέντο μένει αναλλοίωτο και εκτός των συνόρων