σε

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός για παράβαση καθήκοντος

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός για παράβαση καθήκοντος 7

Κατηγορίες για την επίθεση απαγγέλθηκαν στους δύο ανήλικους που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του Μετρό, αλλά και στον ειδικό φρουρό που φαίνεται πως τους βοηθούσε να κρυφτούν και να παραπλανήσουν τις αρχές. Στους δύο ανήλικους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως επίσης και για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Με εντολή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και υπόθαλψης εγκληματία. Και οι 3 οδηγήθηκαν στον ανακριτή από των οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα.

Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού δήλωσε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός για παράβαση καθήκοντος 9Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός για παράβαση καθήκοντος 10

Τι είπαν οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό

«Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…».

Αυτά είπαν χθες αργά το βράδυ στους αστυνομικούς τα δυο αδέλφια που συνελήφθησαν για το ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μέτρο. Περισσότερες όμως εξηγήσεις θα δώσουν στις δικαστικές Αρχές, καθώς η διαδικασία του αυτοφώρου είχε περάσει και άρα απολογία θα δώσουν στον ανακριτή.

Πάντως, όταν οι αστυνομικοί τους ρώτησαν γιατί το έκαναν η απάντηση τους ήταν αυτή και μάλιστα περισσότερο άρχισαν να δικαιολογούνται για το φόβο τους μετά το ξυλοδαρμό, καθώς όπως έλεγαν δεν είχαν καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι ακριβώς είχαν κάνει και μετά όταν είδαν και τα βίντεο τους κυρίευσε ο φόβος της σύλληψης.

Οι δυο νεαροί είναι αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών και ζουν με την μητέρα τους στο Περιστέρι. Χθες το βράδυ την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους οι αστυνομικοί που λίγη ώρα πριν τους είχαν ταυτοποιήσει , τους συνέλαβαν.

Ο αστυνομικός ο οποίος διατηρεί επαφές με την μητέρα και τα παιδιά και ήταν σύμφωνα με τη δικογραφία, αυτός που συμβούλευε τα ανήλικα για τις κρυψώνες που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, εμφανίστηκε χθες το βράδυ και στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών για να ρωτήσει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, το λόγο που συνελήφθησαν τα δυο αδέλφια. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για  υπόθαλψη και παράβαση καθηκόντων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Η απόφαση για το τι θα ανοίξει είναι πολιτική 24

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Η απόφαση για το τι θα ανοίξει είναι πολιτική

Νίκη Μπακογιάννη: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση μετά την Ατλάντα»