σε

Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια

Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 9

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι ο καιρός θα χαλάσει τις επόμενες ώρες, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίαςκυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Η αλλαγή του καιρού επέφερε ένα τρομακτικό, όσο και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν έναν υδροστρόβιλο να δημιουργείται που ήταν ορατός τόσο από την παραλία της περιοχής, όσο και πιο μέσα στο χωριό. Δείτε βίντεο και φωτό:

Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 11Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 12

Τι αναφέρει το Meteo

«Στα ανοικτά του Ιονίου βρίσκεται τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/10 το μέτωπο με τα ισχυρά φαινόμενα που αναμένουμε να επηρεάσει τη χώρα. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται το μέτωπο στις 15:55 ώρα Ελλάδας, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες». Δείτε τον χάρτη:

Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 14Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 15

Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo

«Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 12/10 στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τη διάρκεια της Τρίτης 13/10 στο σύνολο της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, και οι πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες οι εντάσεις των οποίων στα πελάγη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα 12/10 βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί από κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν τη μορφή μετώπου. Πολύ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 17Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 18

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του μετώπου των καταιγίδων από το Ιόνιο, οι νότιοι άνεμοι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση στα 8-9 μποφόρ, όπως φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη.

Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 20Υδροστρόβιλος Χαλκιδική: Τρομακτικό και εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Ποτίδαια 21

Τη νύχτα προς Τρίτη 13/10 τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν. Τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αττική, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ελένη Ζαρούλια: Κάλεσε την αστυνομία – Την ενοχλούσαν οι δημοσιογράφοι 33

Ελένη Ζαρούλια: Κάλεσε την αστυνομία – Την ενοχλούσαν οι δημοσιογράφοι

Απεργία MMM: Χωρίς λεωφορεία και μετρό την Πέμτπη 35

Απεργία MMM: Χωρίς λεωφορεία και μετρό την Πέμτπη