σε

Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 7

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι υγειονομικοί στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, με πανό, μάσκες και αποστάσεις, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας ζητώντας να μην απολυθεί ο ακτινολόγος του νοσοκομείου και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Καταραχιάς, αλλά και να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας.

Υπουργείο Υγείας
Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Τα αιτήματα

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων αιτήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό καθώς όπως αναφέρουν «το υπουργείο είναι αρνητικό όσον αφορά τον σκοπό της συγκέντρωσης».

Ένα από τα αιτήματα ήταν και η μη απόλυση του πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο Κώστας Καταραχιάς απολύθηκε, ενώ προηγήθηκε η μετακίνησή του στη ΜΕΘ του «Σωτηρία». Στις 7 Ιανουαρίου έληξε η ετήσια σύμβασή του, στη συνέχεια η διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά και μέχρι αύριο, 31 Μάρτη, που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ακόμη, οι διαδηλωτές διεκδικούν:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Όχι απολύσεις στο ΕΣΥ.
  • Άμεση επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς αποζημίωση στους κλινικάρχες.

Υπουργείο Υγείας: Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», αγωνίζονται εδώ και τρείς μήνες, ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά. Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» ανέφερε το κάλεσμα των εργαζομένων στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Υπουργείο Υγείας: Τα επεισόδια

Ένταση παρατηρήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας με δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν διαδηλωτές που επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο. Κάνοντας χρήση χημικών, οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν εργαζομένους των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», «Γεννηματάς» και Θριάσιο, καθώς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που έκαναν διαμαρτυρία με τα παραπάνω αιτήματα. Οι διαδηλωτές είχαν φτάσει στο υπουργείο Υγείας με πορεία από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10
Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 11

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κεφτεδάκια λαχανικών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι 25

Κεφτεδάκια λαχανικών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Tie dye: Η Winnie Harlow φόρεσε το trend της χρονιάς στην παραλία 27

Tie dye: Η Winnie Harlow φόρεσε το trend της χρονιάς στην παραλία