σε

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής»

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής» 9

«SOS» εκπέμπει η Θεσσαλονίκη καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού και οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξάνονται συνεχώς, με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στα όριά τους. Τη σοβαρότητα της κατάστασης, περιέγραψε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, «βρισκόμαστε στο προτελευταίο στάδιο των περιοριστικών μέτρων με την ελπίδα να αποδώσουν. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής».

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «ξέφυγαν τα πράγματα» και εκτίμησε ότι οι αυξημένες μολύνσεις σχετίζονται με την χαλάρωση και τον εφησυχασμό που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, επισήμανε ότι» δεν είναι ώρα να γίνει απόδοση ευθυνών. Πρέπει να αποδώσουν τα μέτρα».

Ακόμη, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης πρότεινε να υιοθετηθεί και το πρότυπο του Ισραήλ, που εφάρμοσε ένα αυστηρό lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα. «Ο κόσμος έχει εμφανίσει μια κόπωση από τον Μάρτιο, αλλά πειθαρχεί στα νέα μέτρα», είπε ο κ. Ζέρβας.

Τέλος, εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις οικονομικές επιπτώσεις της όλης κατάστασης, ώστε να προστατευθούν όλοι οι πολίτες που πλήττονται και να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια. «Πρέπει να δώσουμε μια ανάσα στον κόσμο να υπάρξει βοήθεια από τους δήμους αλλά και την κυβέρνηση» κατέληξε.

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής» 11Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής» 12

Ενισχύονται οι ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια:

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Α’ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο και, εφόσον χρειαστεί, θα διατεθεί ένα C-130 το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών σε απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των ιατρών και την τήρηση των όρων για την ασφάλεια των ασθενών.

Επίσης, λόγω της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στην Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας που βρέθηκε εκτάκτως χθες, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε πως θα διανεμηθούν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ. Αυτές θα προστεθούν στις 50 που έχει ήδη ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες και οι οποίες θα κατανεμηθούν με τον εξής τρόπο:

  • 6 στο ΑΧΕΠΑ
  • 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
  • 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
  • 15 στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
  • 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών
  • 6 στο «Γ. Γεννηματάς

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής» 14Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής» 15

Στα 777 τα νέα κρούσματα στην πόλη:

Σημειώνεται πως χτες, η Θεσσαλονίκη σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 777 μολύνσεις. Συγκεκριμένα, από τα 2.752 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 777 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 635 στην Αττική. Ακολουθούν η Λάρισα με 137, οι Σέρρες με 114, η Ημαθία με 85, η Πέλλα με 69, ο Έβρος με 69, η Καβάλα με 49 και η Δράμα με τη Χαλκιδική με 48 έκαστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες 28

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες

Lockdown Ελλάδα: 2.062 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων 30

Lockdown Ελλάδα: 2.062 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων